Για την ακρίβεια και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ανησυχούν οι πολίτες

on .

APOGNOSH AKRIBEIA

• Η ακρίβεια αναδεικνύεται σε υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες, αφού σχεδόν οι εννέα στους δέκα, στη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, δηλώνουν ότι η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%). Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι τα τρόφιμα είναι η κατηγορία των οικογενειακών εξόδων που τους προβληματίζει περισσότερο. 

Την ίδια ώρα, οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

Η ίδια δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στην πρόθεση ψήφου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,5%. Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ.: 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 15%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12, ΚΚΕ: 8,5%, Ελληνική Λύση: 4,5%, Σπαρτιάτες: 3%, Νίκη: 3, Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%, ΜέΡΑ25: 2,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 21,5 ποσοστιαίες μονάδες (38,5% έναντι 17%).