Η Anca Vasiliu επίτιμη διδάκτορας Φιλοσοφίας Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

ANCA VASILIU

Τελετή Αναγόρευσης της Καθηγήτριας Anca Vasiliu, Διευθύντριας Ερευνών στο Centre Léon Robin de recherches sur la pensée antique της Γαλλίας σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα γίνει μεθαύριο, Τετάρτη, και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει προσφώνηση από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Κ. Μπατιστάτου, έπαινο της Τιμωμένης από την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας Καθηγήτρια Γκόλφω Ε. Μαγγίνη, ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας, περιένδυση της Τιμωμένης με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωάννη Ε. Τζαμτζή, επίδοση των τίτλων από την Πρύτανη και ομιλία της Τιμωμένης με θέμα «L' inspiration du créateur. Une analyse du regard démiurgique dans le Timée de Platon». 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική γλώσσα, με ελληνικούς υπέρτιτλους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα με την Δρ. Ιβόνα Γκλίνκα, φλάουτο και τον Δρ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, πιάνο. 

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση την τελετή στον σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/uoi την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.