Αντιδρούν γιατροί του Π.Γ.Ν.Ι. για εφημερίες στο Αγρίνιο

on .

nosokomeio

• Στο Αγρίνιο θα πρέπει να ταξιδεύουν εντατικολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να εκτελούν εφημερίες στο εκεί νοσηλευτικό ίδρυμα, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. 

Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου σε ανακοίνωσή της, 12 γιατροί της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Ι. έχουν υπογράψει έγγραφο για την έκδοση των εντέλλεσθε της 6ης ΥΠΕ για υποχρεωτική παροχή εφημεριών στην Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Αγρινίου δηλώνοντας ότι η παροχή της υποχρεωτικής υπηρεσίας εφημεριών θα γίνει μεν σεβαστή αφού ανήκει στα καθήκοντά τους, αλλά διατυπώνουν εγγράφως την αντίθεσή τους στην σχετική απόφαση.

Η ΕΙΝΗ επισημαίνει ότι «η κάλυψη 10 εφημεριών το μήνα από ιατρούς διαφόρων νοσοκομείων δεν εξασφαλίζει την ορθή, απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Αγρινίου», με βασικότερο λόγο το ότι η εργασία ενός ιατρού σε ένα περίπλοκο περιβάλλον όπως είναι η Μ.Ε.Θ. απαιτεί μια εξοικείωση με τον υπάρχοντα εξοπλισμό γεγονός που είναι αδύνατο να συμβεί σε μια εφημερία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα λαθών λόγω μη εξοικείωσης με το εξοπλισμό.

Στάση εργασίας

Κάλεσμα συμμετοχής σε στάση εργασίας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου από ώρα 12:00 έως 15:00 απευθύνει το Δ.Σ. της ΕΙΝΗ προς τους γιατρούς του Π.Γ.Ν.Ι., του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και των Κέντρων Υγείας του Νομού Ιωαννίνων. Την ίδια ημέρα και ώρα 13.00 θα γίνει γενική συνέλευση στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Ι..