Εκδήλωση για τα Ιδιοπαθή Νοσήματα του Εντέρου

on .

NOSHMATA ENTEROY

• Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου θα λάβει χώρα την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.30 στο Ξενοδοχείο «Du Lac» με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ), η οποία έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Ασθενείς και γιατροί θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει εισηγήσεις από μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΜΙΦΝΕ και ιατρούς των Ιωαννίνων, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις ασθενών και απαντήσεις γιατρών με εξειδίκευση στις ΙΦΝΕ.

Πιο αναλυτικά, θα χαιρετίσει ο Δημήτριος Χριστοδούλου, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΓΝΙ. Θα μιλήσουν οι Νικόλαος Βιάζης, Διευθυντής, Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνος Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου "Ο Ευαγγελισμός", Όλγα Γιουλεμέ, Καθηγήτρια Γαστρεντερολογίας, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή, Α.Π.Θ., Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», Χρήστος Λιάτσος, γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μασαλάς, γαστρεντερολόγος, Γεώργιος Μπάμιας, καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αλέξανδρος Σκαμνέλος γαστρεντερολόγος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Δημήτριος Συγκούνας, γαστρεντερολόγος - ηπατολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Μαρία Τζουβαλά,  γαστρεντερολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.