Ξεκινά μεθαύριο, Τετάρτη η εμποροπανήγυρη Κόνιτσας

on .

KONITSA

• Μπορεί φέτος να μην πραγματοποιήθηκε το παζάρι της Ζίτσας, όμως οι λάτρεις τους θεσμού αυτού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Κι αυτό γιατί από μεθαύριο, Τετάρτη ξεκινά η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Κόνιτσας, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου στη θέση «Πλατεία Φριζή» της ακριτικής κωμόπολης. 

Μάλιστα για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την εμποροπανήγυρη, θα διατεθούν λεωφορεία για δωρεάν μετακίνηση από Γιάννενα προς Κόνιτσα και αντιστρόφως κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μια γιορτή που συνδυάζει παράδοση, γεύση, και ψυχαγωγία και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την πλούσια κληρονομιά της περιοχής.

Η εμποροπανήγυρη της Κόνιτσας είναι γνωστή για την ποικιλία των εκθεσιακών προϊόντων που προσφέρει. Στον παραδοσιακό πεζόδρομο της πόλης λοιπόν, θα μπορεί κανείς να βρει λευκά είδη υψηλής ποιότητας, που είναι κατασκευασμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τον διάσημο χαλβά Φαρσάλων και άλλα εδέσματα, καθώς και είδη κυνηγιού και αλιείας που αντανακλούν την πλούσια ιστορία του τόπου αλλά και πολλά άλλα εμπορικά είδη σε ασυναγώνιστες τιμές.

Ωστόσο, η εμποροπανήγυρη της Κόνιτσας δεν είναι μόνο για τους λάτρεις της παράδοσης και των αγορών. Είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία για ψυχαγωγία, καθώς διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της γιορτής. Το λούνα πάρκ με ψυχαγωγικές ατραξιόν, οι μουσικές συναυλίες, και οι παραδοσιακοί χοροί θα τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών.

Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει παράδοση, γεύση, και ψυχαγωγία, η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Κόνιτσας είναι η ιδανική επιλογή. Είναι μια γιορτή που ενώνει τον τοπικό πληθυσμό με τους επισκέπτες, δημιουργώντας ένα αξέχαστο περιβάλλον για όλους όσους συμμετέχουν.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εμπόρων στην εμποροπανήγυρη θα γίνεται έως και αύριο, Τρίτη, και ώρα 12:00. Τηλ. επικοινωνίας: 2655360326 και 6947301234.