Βρισκόμουν σε νόμιμη άμυνα είπε στον ανακριτή ο 71χρονος

on .

DIKASTIKO MEGARO 1

• Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ο 71χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 35χρονο που εισέβαλε στο σπίτι του για να τον ληστέψει στη Χίνκα Ζίτσας.

Ο ηλικιωμένος που απολογήθηκε χθες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και την απαγόρευση να προσεγγίσει τη Χίνκα, όπου και έγινε το μοιραίο συμβάν.

Ο δικηγόρος του 71χρονου κ. Γρηγόριος Κύρκος σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος με αυτό που συνέβη, σημειώνοντας πως βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και στην προσπάθειά του να προστατέψει τη ζωή του, φτάσαμε σ’ αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όπως καταγγέλθηκε, ο νεαρός εισήλθε στο σπίτι του 71χρονου από ανασφάλιστο σημείο, φορώντας κουκούλα και με μεταλλική ράβδο τον χτύπησε. Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που διατηρούσε στο σπίτι του, προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν ο 35χρονος επιχείρησε να τον πλήξει με σουγιά που έφερε μαζί του.