Συνεχίζεται έμπρακτα η στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

on .

ALLHLEGGYH TROFIMA

• Η Θεσσαλία για άλλη μια μέρα συνεχίζει να μετρά τις «πληγές» της από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας και τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αγωνίζονται για τον απεγκλωβισμό κατοίκων σε χωριά. Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο προσωρινής στέγασης και σίτισης των αστέγων, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο εκδηλώνεται ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, από το οποίο ούτε αυτή τη φορά απουσιάζει η Ήπειρος. 

Την Παρασκευή ενεργοποιήθηκε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, και όπως δήλωσε χθες η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δέσποινα Καμπούρη, ήδη έχει ενεργοποιηθεί πολύς κόσμος. Παράλληλα η Περιφέρεια με τη συνδρομή των τοπικών βιομηχανιών εμφιάλωσης μεταλλικού νερού, έχει προωθήσει χιλιάδες φιάλες νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της οποίας τα δίκτυα ύδρευσης στις πληγείσες περιοχές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. 

Η κ. Καμπούρη ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες και τα είδη που συγκεντρώνονται σε αυτό το στάδιο είναι, στερεά τροφή μακράς διαρκείας, κλινοσκεπάσματα, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, αλοιφές, σπρέι για την αποφυγή εντόμων και τσιμπιμάτων και αντικουνουπικά. 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα Εργατικά Κέντρα, κομματικές οργανώσεις, Δήμοι (που έχουν ανακοινωθεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου), με την πλέον έντονη κινητικότητα για άλλη μια φορά να παρουσιάζει ο Ερυθρός Σταυρός με το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων, να ενημερώνει ότι έχει ανοίξει λογαριασμό στην Eurobank στην οποία μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν χρήματα με την ένδειξη «Πλημμύρες». (Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013 ΙΒΑΝ: GR 2602602400000300201205013).

Νέες πρωτοβουλίες

Πέραν αυτών νέες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών βοήθειας ανακοίνωσαν χθες και άλλοι φορείς: Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών προτείνει τη συγκέντρωση ειδών σε κάθε σχολείο με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων. Τα είδη θα παραληφθούν από την Ένωση την Πέμπτη το μεσημέρι και στη συνέχεια θα σταλούν στη Θεσσαλία με την αποστολή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Τα είδη που προτείνονται είναι: κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι, εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, συσκευασμένα είδη, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητρικών, παστέλια, γάλα σε σκόνη, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας, φακοί. 

Στο «Ζαγόρι»

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ζαγόρι», όπως ανακοίνωσε χθες το Σωματείο τους, μετά από αίτημα της εταιρίας, εργάστηκαν στην Κυριακή προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των πλημμυροπαθών σε πόσιμο νερό, που τόσο πολύ ανάγκη έχουν. Προστίθεται η απόφαση για εργασία την Κυριακή, πάρθηκε κατά παρέκκλιση, προκειμένου να δείξουν οι εργαζόμενοι την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς. 

Άλλες πρωτοβουλίες

Ήδη έχουν δραστηριοποιηθεί για συγκέντρωση ειδών βοήθειας, ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών, η Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Ν.Δ., η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι Δήμοι Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας κ.α.