Εκδήλωση αύριο για το μέλλον των «Τζουμέικερς»

on .

TZOYMEIKERS

• Εκδήλωση για το μέλλον των «Τζουμέικερς» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη και ώρα 5.30 μ.μ. στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλεντζίου/Πλαίσιας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Οι Τζουμέικερς δεν είναι μόνο ένα εργαστήρι που κατασκευάζει εργαλεία. Είναι μια κοινότητα που δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν άλλον κόσμο.

Από το ξεκίνημά τους το 2018 στον Δήμο Β. Τζουμέρκων, οι Τζουμέικερς αναδεικνύουν έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης που προωθεί την ανοιχτότητα, την αλληλεγγύη, την οικολογία και τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας. Κατασκευάζουν πρωτότυπα εργαλεία για τους τοπικούς αγρότες, διοργανώνουν ανοιχτές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και θερινά σχολεία με κοινό από όλο τον πλανήτη, και στηρίζουν τοπικές επιχειρήσεις ενισχύοντας ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα κοινωνικής οικονομίας.

Το περασμένο φθινόπωρο ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση με σκοπό οι Τζουμέικερς να περάσουν στα χέρια της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας. Μιλήσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε και πετύχαμε να συνθέσουμε από κοινού μια πρόταση προς συζήτηση για το μέλλον. Σας καλούμε στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλεντζίου/Πλαίσιας να αποφασίσουμε πως οι Τζουμέικερς θα συνεχίσουν να δημιουργούν τον κόσμο που θέλουν, μέσα στον κόσμο που θέλουν να ξεπεράσουν».

Πληροφορίες: tzoumakers.gr/metavasi