Οι 6 παραβάσεις του ΚΟΚ που θα οδηγούν σε αφαίρεση διπλώματος

on .

ASTYNOMIKOI TROXAIA ELEGXOS

• Οι βασικοί άξονες ενός σχεδίου άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων το προηγούμενο διάστημα υπό τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο το σχέδιο περιλαμβάνει άμεση επιστροφή 50 αστυνομικών στην Τροχαία και άλλες επιστροφές τους επόμενους μήνες, αλλά και παράλληλη αξιοποίηση και ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών επιτήρησης, αρχικά σε κεντρικούς δρόμους και μεγάλες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

Παράλληλα, το σχέδιο περιλαμβάνει διαμόρφωση προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, ενός νέου πλαισίου του ΚΟΚ, με έμφαση στην αυστηροποίηση των ποινών συγκεκριμένων παραβάσεων, όπως:

-κόκκινος σηματοδότης

- STOP

- Χρήση κινητού τηλεφώνου

- ΛΕΑ

- επιθετική οδήγηση

- διπλοπαρκάρισμα

Σε ό,τι αφορά τις σχετικές παραβάσεις, η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η αφαίρεση, τόσο των στοιχείων κυκλοφορίας, όσο και της άδειας ικανότητας οδήγησης, να βαίνει κλιμακούμενη, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και την ενδεχόμενη υποτροπή του παραβάτη, και να γίνεται πολύμηνη, πολυετής και τελικά οριστική. Σε κάθε περίπτωση, θα ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε οι ποινές που αφορούν τις συγκεκριμένες παραβάσεις να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα.