Όλα όσα πρέπει να περιέχει ένα σχολικό φαρμακείο!

on .

26SXOLEIO

Η επιστροφή στα θρανία και στις σχολικές τάξεις είναι γεγονός. Μετά από αρκετούς μήνες διακοπών, παιχνιδιών στη θάλασσα και ανέμελων στιγμών από το καθημερινό πρόγραμμα μελέτης και δραστηριοτήτων, τα παιδάκια θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Πριν ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για να υποδεχθείτε τους μικρούς σας μαθητές στο σχολείο, θα πρέπει να ελέγξετε το σχολικό φαρμακείο. Πολλά φάρμακα και αλοιφές μπορεί να έχουν λήξει, τα hansaplast, οι επίδεσμοι, το βαμβάκι και πολλά άλλα υλικά για την επούλωση των πληγών μπορεί να χρειάζονται ανανέωση. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε μερικά είδη που πρέπει να υπάρχουν στο σχολικό φαρμακείο ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια έκτακτη κατάσταση.

Αντιπυρετικά

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολλές ιώσεις. Το σχολείο είναι ο χώρος που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο οι παιδικές ιώσεις, οπότε μπορεί να αντιμετωπίσετε έναν ξαφνικό πυρετό από κάποιο παιδάκι. Τα αντιπυρετικά δεν θα πρέπει να λείπουν από το σχολικό φαρμακείο καθώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολύ συχνά ένα τέτοιο περιστατικό.

Παυσίπονα

Η γυμναστική είναι το αγαπημένο μάθημα όλων των μαθητών, ωστόσο μπορεί με τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό των παιδιών να δημιουργηθεί κάποιο μικροατύχημα. Τα παυσίπονα θα απαλύνουν τον πόνο των παιδιών είτε πρόκειται για έναν τραυματισμό από την γυμναστική ή έναν πονοκέφαλο.

Αντιισταμινικά

Πολλά παιδάκια εμφανίζουν εποχιακές αλλεργίες με έντονα συμπτώματα όπως ο κνησμός, ο ερεθισμός στα μάτια και το φτάρνισμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, σε κάποιες περιπτώσεις, τα αντιισταμινικά χάπια μπορούν να βοηθήσουν και να κατευνάσουν αυτά τα συμπτώματα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στη λίστα σας, μια ένεση αδρεναλίνης για μια επείγουσα αλλεργική αντίδραση που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

Αντισηπτικό τραύματος

Για τη φροντίδα ενός τραύματος, θα χρειαστείτε ένα αντισηπτικό διάλυμα ώστε να αποστειρώσετε την περιοχή από μικροοργανισμούς, χώματα και πετρούλες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν το οποίο να μην τσούξει την περιοχή και έπειτα να εφαρμόσετε το βάμμα ιωδίου.

Βάμμα ιωδίου

Μαζί με το αντισηπτικό τραύματος, το βάμμα ιωδίου θα καθαρίσει την πληγή και θα απομακρύνει τα μικρόβια. Επειδή πρόκειται για ένα σκεύασμα το οποίο έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, μπορεί να προκαλέσει έντονο τσούξιμο στην πληγή. Έπειτα, φροντίστε να βάλετε ένα επίθεμα ώστε να μην είναι εκτεθειμένο το τραύμα.

Ψυκτικό spray & παγοκύστες

Για την ανακούφιση από τον πόνο, η κρυοθεραπεία είναι απαραίτητη. Οι παγοκύστες ή τα gel μπορούν να εφαρμοστούν σε έναν τραυματισμό από την γυμναστική ή ένα απρόσεχτο ατύχημα κατά τη διάρκεια τους διαλείμματος. Το ψυκτικό spray είναι μια προαιρετική προσθήκη για το σχολικό φαρμακείο καθώς δρα άμεσα στην πληγείσα περιοχή και προσφέρει ανακούφιση.

Οινόπνευμα

Το καθαρό οινόπνευμα είναι μια απαραίτητη προσθήκη για το σχολικό φαρμακείο, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν με πολλαπλές χρήσεις. Από την απολύμανση των χεριών, μιας πληγής, μιας επιφάνειας ή ακόμη και την απολύμανση κάποιων ιατρικών εργαλείων, στο σχολείο θα πρέπει να υπάρχει μια επαρκής ποσότητα στο σχολικό φαρμακείο.

Άλλα υλικά για την επούλωση πληγών

Για να έχετε όλα τα υλικά που απαιτούνται για την επούλωση των πληγών θα πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας βαμβάκι, αποστειρωμένες γάζες, τραυμαπλάστ σε διάφορα μεγέθη, λευκοπλάστ, γάντια μιας χρήσης και επιδέσμους. Να ελέγχετε συχνά το διαθέσιμο απόθεμα καθώς είναι υλικά που χρησιμοποιούνται αρκετά και εξαντλούνται γρήγορα.

Μετά από μια ίωση και ένα χειρουργείο, τα παιδιά παίρνουν αντιβίωση σε μεγάλο και τακτικό χρονικό διάστημα. Αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως η αντιβίωση, η εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή, μια κρέμα ανάπλασης δέρματος ή μια αναπλαστική κρέμα για ράμματα θα πρέπει να φυλάσσονται στο γραφείο των καθηγητών σύμφωνα με τις οδηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιατρών. Στο σχολικό φαρμακείο θα πρέπει να γίνεται συχνά έλεγχος ως προς την κατάσταση των φαρμάκων και τις ημερομηνίες λήξεως ώστε να βεβαιωθείτε πως θα μπορείτε να επέμβετε σε μια επείγουσα κατάσταση χωρίς να σας λείπει κάποιο υλικό ή φάρμακο.