Αντώνης Μπέζας: Tην επόμενη ημέρα η Ηγουμενίτσα θα μας χρειαστεί όλους…

on .

MPEZAS

• Η σχετική νομοθεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρουσιάστηκε στην εναρκτήρια οργανωτική συνάντηση του Συνδυασμού «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» και δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες στους υποψηφίους. 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δημιουργήσαμε έναν Συνδυασμό άξιων  και «καθαρών» ανθρώπων, με προσόντα και έξωθεν καλή μαρτυρία, χωρίς εξαρτήσεις ή προσωπικά συμφέροντα, έναν πολυσυλλεκτικό, ενωτικό και πραγματικά ανεξάρτητο Συνδυασμό  και τον δημιουργήσαμε  χωρίς να διαθέτουμε μηχανισμό εξουσίας και χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και παραινέσεις...» 

Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε πως την προηγούμενη περίοδο υπήρξε έντονος ανταγωνισμός για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν είναι φυσιολογικό όμως να υπάρχουν «κτυπήματα κάτω  από τη μέση». Να γίνονται δηλαδή  πελατειακές και ψηφοθηρικές διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής, να ασκούνται αφόρητες πιέσεις, να χρησιμοποιούνται πρακτικές που δε συνάδουν με την πολιτική διαδικασία και να δίνονται υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για να επηρεαστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση και η  ευθύνη ανήκει σε αυτούς που την προκάλεσαν. 

Ζήτησε δε «να κινηθούμε κρατώντας όρια ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού και διασφαλίζοντας ένα ήπιο πολιτικό κλίμα. Γιατί υπάρχει και η επόμενη ημέρα για την Ηγουμενίτσα που μας χρειάζεται όλους».