Προέχει το αποχετευτικό και η σύνδεση της Πάργας με τον βιολογικό καθαρισμό

on .

PARGA

H εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εκ νέου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Τίνα Ζέκα καταψήφισε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα «Έργα προστασίας και αναβάθμισης της παράκτιας ζώνης του Δήμου Πάργας». 

Στην τοποθέτησή της η κ. Ζέκα ανέφερε ότι είναι αδιανόητο τα έργα για την προστασία της παράκτιας ζώνης να ξεκινούν από τους κυματοθραύστες ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος και η σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό. «Η Πάργα είναι κυριολεκτικά χτισμένη πάνω σε ρέματα, τα λύματα της πόλης που αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας του τουρισμού, καταλήγουν όλα στη θάλασσα και ο Δήμος με το λιμενικό ταμείο θεωρούν ως μέτρο άμεσης προτεραιότητας την προστασία απ’ τον κυματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε, «κατά τους χειμερινούς μήνες οι ψαρόβαρκες που ελλιμενίζονται στην Πάργα δεν είναι περισσότερες από δέκα και τις μέρες με έντονο κυματισμό έχουν εναλλακτικές θέσεις για να προστατευτούν. Άρα, η δαπάνη 14,5 εκ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, την ώρα που δεν έχουν λυθεί πολύ πιο σημαντικά ζητήματα, μας οδηγεί με βεβαιότητα στην σκέψη ότι υπάρχει σχεδιασμός για την δημιουργία μαρίνας και στην Πάργα».