Νέο «ράπισμα» στο Ράμα για την φυλάκιση Μπελέρη

on .

MPELERHS KAGKELA

• Διευρύνεται η διεθνοποίηση του ζητήματος της προφυλάκισης του Δημάρχου Χειμάρας Φρέντη Μπελέρη και η ολοφάνερη  μεθόδευση της Αλβανικής Κυβέρνησης του Έντι Ράμα, να μην του επιτρέψει να ορκιστεί και να εκπέσει οριστικά του αξιώματός του. 

Δέκα ημέρες  μετά το συλλαλητήριο στη Χειμάρα και τη δημόσια τοποθέτηση των Δημάρχων Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνου Ζέρβα, ότι θα ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών, υπήρξε η επίσημη τοποθέτησή του, που αποτελεί ένα ακόμη «ράπισμα» για τον Έντι Ράμα. 

Με χθεσινή του ανακοίνωση το Συμβούλιο, καλούν την Αλβανική Κυβέρνηση να τηρήσει τις αρχές του κράτους δικαίου και να επιτραπεί στον Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του. 

«Ελπίζουμε σε μια ταχεία επίλυση, ώστε ο κ. Μπελέρης να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τους ψηφοφόρους του» επισημαίνει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή που εστάλη από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Επίσης αναφέρει, ότι «ενώ το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών αναγνωρίζει τη συνεχιζόμενη έρευνα από τις αλβανικές αρχές του εκλεγμένου δημάρχου Χeιμάρας, κ. Μπελέρη, πιστεύουμε ότι η διαδικασία θα τηρήσει τις θεμελιώδεις παγκόσμιες αρχές του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της διαφάνειας».