Προσοχή και αυστηρή τήρηση των νόμων από τους κυνηγούς

on .

KYNHGOS OPLO SKYLI 1

• Ξεκίνησε επίσημα η νέα κυνηγετική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024 σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Σαραλιώτης απευθύνει συστάσεις στα μέλη του, τονίζοντας σε ανάρτησή του ότι «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε αυστηρά τους νόμους που διέπουν το κυνήγι».

Ο κ. Σαραλιώτης ζητάει από τους κυνηγούς για την ασφάλεια τη δική τους και των συναδέλφων τους να φορούνε πάντοτε τα απαραίτητα διακριτικά (πορτοκαλί γιλέκο) ειδικά στο κυνήγι του αγριόχοιρου, του λαγού, της πέρδικας και όπου αλλού προβλέπεται. Επίσης, να επιδεικνύουν σεβασμό προς το θήραμα και στις περιουσίες των αγροτών και κτηνοτροφών όπου εξασκούν το αγαπημένο τους άθλημα, αρμονικά και χωρίς προστριβές. 

«Μοναδικός μας στόχος η προστασία του περιβάλλοντος και ο θηραματικός πλούτος της χώρας μας, γι΄ αυτό καλούμε όλους τους κυνηγούς να καταγγείλουν παράνομες συμπεριφορές στους  Θηροφυλακές  μας που με τη συνεχή και αποτελεσματική συνδρομή τους  αποδεικνύουν  ότι στην κυνηγετική οικογένεια δεν υπάρχει χώρος για λαθροθήρες, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο λαθροθήρας είναι ο χειρότερος εχθρός του κυνηγού», σημειώνει, μεταξύ άλλων.