100 ευρώ ο καθένας για το ταξίδι από τα σύνορα έως τα Γιάννενα!

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή των Ιωαννίνων για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί ιδιόκτητο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε μετανάστες. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός, τους είχε παραλάβει από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής 100 ευρώ έκαστος στα Γιάννενα. 

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ. 

Με πλαστή σφραγίδα εισόδου

Σε άλλη περίπτωση στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη χθες αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Μαυροματίου και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στον χώρο Schengen. 

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι επί του διαβατηρίου, που κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, είχε τεθεί πλαστή σφραγίδα εισόδου από άγνωστο ομοεθνή του έναντι χρηματικού ποσού 1.200 ευρώ. 

Και μια σύλληψη για παρεμπόριο 

Το χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και μια σύλληψη για παρεμπόριο. Συγκεκριμένα χθες το πρωί συνελήφθη στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ημεδαπός, για παράνομη άσκηση  υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε διέθετε προς πώληση διάφορα προϊόντα (ημερολόγια, ομπρέλες κ.ά.) χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.