Διήμερο καινοτομίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

Hackathon

• Ένα διήμερο καινοτομίας στην πόλη των Ιωαννίνων διοργανώνει αύριο, Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Found.ation στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Η δράση περιλαμβάνει Demo Day και Hackathon, προσφέροντας στις/στους συμμετέχουσες/οντες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, να λάβουν καθοδήγηση και να διαγωνιστούν διεκδικώντας βραβεία. Πιο αναλυτικά:

- Η πρώτη ημέρα του event (14:00-17:15) θα επικεντρωθεί στη Demo Day του Διαγωνισμού Καινοτομίας, στον οποίο πλήθος φοιτητικών ομάδων είχαν υποβάλει τις ιδέες τους. Θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των ιδεών που επιλέχθηκαν ως επικρατέστερες. Οι ομάδες θα έχουν κατόπιν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Θανάση Ναυρόζογλου, CEO της Natech, να εκπαιδευτούν στη σχεδιαστική λογική και τη διαδικασία του Hackathon, ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των νικητών και την τελετή βράβευσης. 

-  Τη δεύτερη μέρα (09:45-18:00), θα διεξαχθεί το Hackathon με θέμα «Smart Uni.City». Στόχος είναι να αναδειχθούν και να υποστηριχθούν καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν την πόλη πιο σύγχρονη, πιο έξυπνη και πιο βιώσιμη για όλους,  μέσω της τεχνολογίας. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα βιώσουν τη διαδικασία  μετασχηματισμού μιας ιδέας σε ολοκληρωμένη παρουσίαση, ακολουθώντας όλα τα βήματα (ενσυναίσθηση, καθορισμό, δημιουργία ιδεών, δημιουργία πρωτοτύπων,  δοκιμή, οριστικοποίηση και παρουσίαση κάθε πρότασης), με καθοδήγηση έμπειρων  μεντόρων. Το Hackathon θα κορυφωθεί με τις παρουσιάσεις, όπου κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να επιδείξει τις καινοτόμες λύσεις της στους κριτές και να λάβει σχόλια, ενώ, στο τέλος της βραδιάς, θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των νικητών. 

Το διήμερο καινοτομίας απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις φοιτητές/ριες (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα. 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή την εμπειρία του. 

Για όσους και όσες  επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Smart Uni.City Hackathon είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέσα από τη σελίδα δήλωσης συμμετοχής. Καθώς οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.