Το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά και Εφήβους «ταξιδεύει» στο Δήμο Πρέβεζας

on .

PREBEZA

• Συνάντηση προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του 3ου Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά και εφήβους το οποίο διοργανώνεται σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία με σύμπραξη σχολείων από την Ιταλία και έχει ως τίτλο του «Είμαστε οι έφηβοι», πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός και η Στέλλα Λένη υπεύθυνη της καλλιτεχνικής εταιρίας ΑΒΓΟ-ΑΜΚΕ συναντήθηκαν αρχικά με τη  διευθύντρια του σχολείου κ. Κωνσταντούλα Καινουργιώτη και στη συνέχεια με τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς κα. Όλγα Κουρεμένου και κα Σοφία Γιαννούλη ενημερώνοντας για τη δράση που θα υλοποιηθεί στο σχολείο και αφορά στη δημιουργία μιας ταινίας βασισμένης στο βραβευμένο  μυθιστόρημα της θεατρολόγου Μάγιας Δεληβοριά με τίτλο «Η  αλφαβήτα της ευτυχίας».

Ο κ. Αργυρός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο χώρο και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου στο Φεστιβάλ υπογραμμίζοντας ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία τα παιδιά να εκφράσουν τις ανησυχίες αλλά και το ταλέντο τους, συμμετέχοντας σε μια δημιουργική δράση που θα «ταξιδέψει» στη  Θεσπρωτία αλλά και την Ιταλία δημιουργώντας γέφυρες συνεργασίας  με παιδιά από τις περιοχές αυτές.