«Ενώθηκαν» αεροπορικά Γιάννενα και Τελ Αβίβ

on .

AERODROMIO PTHSH TEL ABIB 18 5 23

• Η έναρξη των απευθείας πτήσεων από το Ισραήλ στα Γιάννενα, από προχθές Τετάρτη είναι πραγματικότητα. Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έφτασε αργά το βράδυ η πρώτη πτήση της Aegean με 75 επιβάτες, με τις πτήσεις πλέον Τελ Αβίβ - Ιωάννινα να εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα. 

Η απευθείας πτήση ήρθε μετά από την συνεργασία που είχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών με την Aegean και είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης προβολής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ.

Το αεροσκάφος της Aegean προσγειώθηκε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ και τους πρώτους επισκέπτες που έφτασαν ανέμενε ένα μικρό κέρασμα. Παραδοσιακά μπακλαβαδάκια και ενημερωτικό υλικό για την περιοχή και τα αξιοθέατά του μαζί με μικρά αναμνηστικά δώρα.

Στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο  Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για Ειδικές Μορφές Τουρισμού, Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Λαζάνης, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης και στελέχη του Γραφείου Τουρισμού, όπως επίσης ο Πρόεδρος Σπύρος Σουρέλης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ο κ. Γκαρτζονίκας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προσδοκίες που υπάρχουν για αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το εβραϊκό στοιχείο που υπάρχει στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Ο κ. Λώλης ανέφερε ότι η αεροπορική σύνδεση Τελ Αβίβ – Ιωάννινα ήταν όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Μωϋσή Ελισάφ, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια θα στηρίξουν τη γραμμή με προωθητικές ενέργειες, ώστε να ευδοκιμήσει αυτή σε βάθος χρόνου. 

Τέλος ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι «η πληρότητα της πρώτης πτήσης ήταν αρκετά ικανοποιητική. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να υπάρξει αμφίδρομη σχέση, καθώς τα εισιτήρια είναι σε πολύ καλές τιμές και ελπίζουμε να ανοίξουν κι άλλοι προορισμοί από το αεροδρόμιό μας. Ο διακαής μας πόθος είναι να μπει μία πτήση για την Γερμανία και ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να έχουμε καλά νέα».