Πλεονεκτήματα χρήσης ενός διαδρόμου τρεξίματος ή ελλειπτικού στο σπίτι έναντι του γυμναστηρίου;

on .

15

Για όσους επιθυμούν να ασκηθούν σπίτι τους και όχι σε ένα γυμναστήριο, είναι σημαντικό να κατανοήσουν τη σημασία του ποιοτικού εξοπλισμού γυμναστικής. Οι διάδρομοι τρεξίματος και τα ελλειπτικά είναι δύο από τα πιο δημοφιλή είδη οικιακού εξοπλισμού γυμναστικής. Ο λόγος που τα καθιστά πρώτα ανάμεσα στις προτιμήσεις των χρηστών είναι η ποικιλία των ασκήσεων που προσφέρουν. Όχι μόνο παρέχουν μια αποτελεσματική αερόβια γυμναστική, αλλά προσφέρουν επίσης και μια σειρά από οφέλη για την υγεία, που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα οφέλη από την απόκτηση ενός διαδρόμου τρεξίματος ή ελλειπτικού για την γυμναστική στο σπίτι, καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αντίστοιχα η προπόνηση σε ένα γυμναστήριο.

Ένα από τα κύρια οφέλη της άσκησης στο σπίτι είναι η ευκολία που προσφέρει. Προφανώς είναι κατανοητό ότι η προπόνηση στο σπίτι με την βοήθεια ενός διαδρόμου ή ελλειπτικού μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ακόμα και νωρίς το πρωί ή την νύχτα. Πολλοί προτιμούν να κάνουν ένα ελαφρύ αερόβιο πρόγραμμα με ασκήσεις στην άνεση του σπιτιού τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους είναι πολυάσχολοι και μπορεί να μην έχουν χρόνο να πάνε στο γυμναστήριο.

https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/elleiptika-michanimata

Ένα άλλο πλεονέκτημα της άσκησης στο σπίτι είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου. Με την χρήση ενός διαδρόμου τρεξίματος ή ελλειπτικού στο σπίτι αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα όσο συχνά θέλετε χωρίς να δεσμεύεστε από το ωράριο του γυμναστηρίου ή να πληρώσετε κάποια συνδρομή. Το μόνο έξοδο που θα κάνετε είναι η επένδυση στον αρχικό εξοπλισμό τον οποίο θα αποσβέσετε σύντομα.

Η γυμναστική στο σπίτι σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την προπόνησή σας ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα εναλλακτικών ασκήσεων για ελλειπτικό και διάδρομο τρεξίματος, προσαρμοσμένο στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Μπορείτε με την βοήθεια ενός προπονητή να φτιάξετε ένα πλάνο γυμναστικής το οποίο μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με την πρόοδο που κάνετε. Πλέον υπάρχουν και πολλές διαδικτυακές εφαρμογές που μπορεί να σας προτείνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα τους δώσετε, ένα καθημερινό πρόγραμμα ασκήσεων για το σπίτι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αισθάνονται δυσφορία όταν προπονούνται μαζί με κόσμο στο γυμναστήριο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας εξοπλισμός γυμναστικής στο σπίτι θα ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτούς.

Ποια είναι τα οφέλη του γυμναστηρίου;

Πολλοί προτιμούν το γυμναστήριο και ως μία μορφή κοινωνικοποίησης. Η μετάβαση σε ένα γυμναστήριο μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία επικοινωνίας με άτομα που έχουν τους ίδιους στόχους με εσάς. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις ασκήσεις σας με μεγαλύτερη ευχαρίστηση χωρίς να πλήττετε. Επίσης μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με άλλους και να μάθετε από τις δικές τους πρακτικές κατά την προπόνηση. Μερικοί παρακινούνται περισσότερο όταν κάνουν γυμναστική μαζί με άλλους από το να είναι μόνοι τους κλεισμένοι σε ένα σπίτι. Είναι συχνό το φαινόμενο κάποιοι να γυμνάζονται μόνοι τους στο σπίτι, στο τέλος να τα παρατούν γιατί βαριούνται εύκολα και δεν έχουν κανένα κίνητρο ή κάποιον να τους παροτρύνει να συνεχίσουν. Τις περισσότερες φορές απογοητεύονται από το αποτέλεσμα γιατί δεν καθοδηγούνται από έναν προπονητή, όπως συμβαίνει στο γυμναστήριο.

Σε ένα γυμναστήριο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μία ποικιλία μηχανημάτων και σε ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού με βάρη για να κάνετε τις ασκήσεις που θέλετε. Επίσης, η εναλλαγή των ασκήσεων σε διαφορετικά μηχανήματα πέραν του ελλειπτικού ή του διαδρόμου τρεξίματος θα σας κάνει να μην βαριέστε εύκολα. Τέλος, στο γυμναστήριο έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την αντοχή σας και σε άλλο εξοπλισμό που ενδεχομένως να μην μπορούσατε να τον χρησιμοποιήσετε αν ήσασταν στο σπίτι.

Ένα σημαντικό κίνητρο για να γυμναστεί κάποιος σε ένα οργανωμένο γυμναστήριο μπορεί να είναι και τα ομαδικά μαθήματα, όπως γιόγκα, kangoo, Zumba, TRX ή spinning. Αυτά τα μαθήματα προσφέρουν ολοκληρωμένη γυμναστική για όλο το σώμα και πολλοί τα βρίσκουν διασκεδαστικά.

Τέλος, το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι ότι στα γυμναστήρια θα βρείτε εξειδικευμένους προπονητές που μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση και συμβουλές για το πώς να εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Μπορούν να σας παρέχουν εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης, διατροφικές συμβουλές και κίνητρα για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.