Έτσι ξεκίνησε η πεζοδρόμηση στην Παραλίμνιο περιοχή…

on .

GKONTAS NIKOS NEA

Αρκετά χρόνια πίσω πάει το ζήτημα της πεζοδρόμησης της Παραλιμνίου περιοχής, υπέρ της οποίας τέθηκε πρόσφατα και το ΤΕΕ Ηπείρου.

Πρόκειται για έργο που, όπως υπενθυμίζει ο πρ. δήμαρχος Νίκος Γκόντας, με αφορμή και το χθεσινό κύριο θέμα του «Π.Λ.», είχε πάρει «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο επί δικής του δημαρχίας, όταν επίσης ολοκληρώθηκε και η μελέτη για την κατάργηση του κρηπιδώματος της Ακτής Μιαούλη και την πεζοδρόμηση τμήματος του δρόμου από τα Παλιά Σφαγεία ως την Ανατολή. Μάλιστα, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» προαναγγέλλει ότι σύντομα το όραμα της παράταξής του για την πόλη θα παρουσιαστεί στους Γιαννιώτες. 

Οι πεζοδρομήσεις

Με αφορμή τις θέσεις του ΤΕΕ Ηπείρου για πεζοδρομήσεις της παραλίμνιας περιοχής ο Νίκος Γκόντας δήλωσε τα εξής χαρακτηριστικά: 

«Η πεζοδρόμηση της παραλίμνιας περιοχής είναι χωρίς άλλο τομή που θα αναβαθμίσει το πλέον τουριστικό σημείο της πόλης μας που υποδέχεται χιλιάδες συμπολίτες και επισκέπτες σε καθημερινή βάση, διαθέτοντας παράλληλα φυσική ομορφιά, έχοντας από τη μία πλευρά τη λίμνη μας και από την άλλη, το ιστορικό κάστρο με τον κρυμμένο θησαυρό του.

Αυτός ήταν και ο λόγος που κατά τη διάρκεια της θητείας μας στην Δημοτική Αρχή του Δήμου, είχαμε λάβει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πεζοδρόμηση της παραλίμνιας περιοχής και παράλληλα, ολοκληρώσαμε τη μελέτη για κατάργηση του κρηπιδότοιχου στην Ακτή Μιαούλη (νυν Καρόλου Παπούλια), με παράλληλη πεζοδρόμηση του ρεύματος κυκλοφορίας προς την λίμνη από τα Παλαιά Σφαγεία μέχρι τα όρια του πρώην Δήμου Ανατολής. Η μελέτη αυτή, πλήρως κοστολογημένη, με ύψος δαπάνης 18,5 εκατομμύρια περίπου, βρίσκεται στα χέρια του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία).

Αυτό ήταν τμήμα της ολοκληρωμένης παρέμβασής μας σε συνέχεια του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που υλοποιήσαμε για την ενοποίηση των χώρων του κέντρου της πόλης (Κεντρική Πλατεία - χώρος έμπροσθεν «Διεθνές» - πάρκο Ηρώων - Λιθαρίτσια - Πεζοδρόμηση οδού Μετσόβου κ.λπ.). Αυτό είναι κορυφαίο μέρος από το όραμά μας για τα Γιάννενα, που σύντομα θα παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας…».