«Νέα εποχή» στο Επιμελητήριο με παλιές νοοτροπίες!..

on .

XRYSOSTOMOY MAKHS

• Εντάξει, να καταλάβουμε τη χαρά του κ. Ευθύμιου (Μάκη κατά κόσμο) Χρυσοστόμου, που ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μετά την αναγκαστική παραίτηση του κ. Δ. Δημητρίου που είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Να καταλάβουμε και ότι έπρεπε να πει και δύο λόγια άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. 

Μέχρι εκεί όμως: Ούτε από παρθενογέννηση προέκυψε ο ίδιος, ούτε και άγνωστος είναι στη «μικρή μας πόλη» και δεν χρειάζονται βαθυστόχαστα μηνύματα και προεκλογικά «μανιφέστα». Γιατί αν μη τι άλλο, όταν κάποιος έχει δώσει τα «διαπιστευτήριά» του και σε προηγούμενα αξιώματα που υπηρέτησε (θυμίζουμε ΔΕΥΑΙ), θα πρέπει να είναι φειδωλός στα όσα λέει και κυρίως να θυμάται όσα έχει κάνει και τα οποία δεν συμβαδίζουν με όσα τώρα εμφανίζεται να πρεσβεύει. Ο κ. Χρυσόστομου, δηλώνει ότι «περνάμε σε μια νέα εποχή» και πρέπει να διεκδικηθούν: παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τα μέλη του Επιμελητηρίου, δημιουργία δικτύου επιχειρηματικών ευκαιριών, εκπροσώπηση και υπεράσπιση συμφερόντων! Διαβάζοντας τα παραπάνω, αναρωτιέται κανείς, τι εμπόδισε τον κ. Χρυσοστόμου -που μέχρι προχθές ήταν Οικονομικός Επόπτης- να συμβάλλει ώστε να προχωρήσουν τα προηγούμενα χρόνια; Και ποια άραγε τελικά είναι τα περισσότερα που έπραξαν από αυτά που είχαν εξαγγείλει ως παράταξη; 

Ο νέος Πρόεδρος όμως εμφανίζεται σα να μην έχει αντιληφθεί όλα αυτά τα χρόνια σε τι δρόμους έχει κινηθεί η Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Προκαλεί μάλιστα τη νοημοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου και των μελών του όταν λέει ότι «λειτουργήσαμε για όλους και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό να κάνουμε, να λειτουργούμε για όλους και να διεκδικούμε για τα μέλη μας»! 

Άραγε δεν έχει καταλάβει, δεν τον προβλημάτισαν έστω, οι διαδοχικές διαμαρτυρίες - καταγγελίες των άλλων δύο παρατάξεων για τον τρόπο λειτουργίας της υπό τον κ. Δημητρίου διοίκησης, της οποίας ήταν διακεκριμένο στέλεχος;  Γιατί «νέα εποχή» με παλιές νοοτροπίες και συνήθειες δεν συμβαδίζουν. Υποσχέσεις, για ανοικτές συνελεύσεις, διαβουλεύσεις κ.α. χωρίς έμπρακτη αναγνώριση και αποδοκιμασία λαθών, επίσης δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. 

Αφήσαμε τελευταίο για σχολιασμό, την αναφορά του ότι το Επιμελητήριο «από τη φύση του, πρέπει να είναι αμερόληπτο και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των μελών του ανεξαρτήτως πολιτικής ή ιδεολογικής τους ταυτότητας». Δε νομίζουμε ότι μπορεί να διαφωνεί κάποιος με αυτή τη διατύπωση, εκτός από τον ίδιο και τα μέλη της παράταξής του, που επί τρία χρόνια «κατάπιναν την κάμηλο» του κ. Δ. Δημητρίου, ο οποίος -όπως και οι άλλες παρατάξεις κατήγγειλαν- χρησιμοποιούσε την Προεδρία του Επιμελητηρίου για προσωπικές- πολιτικές επιδιώξεις και χάρη σε αυτό το αξίωμα σήμερα διεκδικεί βουλευτική έδρα με το κόμμα του! 

Ας μην προτρέχει λοιπόν ο κ. Μάκης Χρυσοστόμου και καλό θα είναι να περιορίσει τα μεγάλα λόγια, που αν μη τι άλλο δείχνουν υπερβάλλουσα εγωπάθεια πριν καν καλά - καλά καθίσει στην καρέκλα του Προέδρου.