Άλλη μία δωρεά οργάνων χθες στο «Χατζηκώστα»!

on .

DOREA ORGANON

• Μία ακόμη δωρεά οργάνων έλαβε χώρα χθες, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», μέσω της οποίας συνάνθρωποί μας με σοβαρά προβλήματα υγείας κέρδισαν και πάλι το στοίχημα της ζωής. 

Δότρια ήταν μία Ελληνίδα ηλικίας 62 ετών, η οποία νοσηλεύονταν εγκεφαλικά νεκρή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Τα όργανα τα οποία προσφέρθηκαν ήταν το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς της άτυχης γυναίκας, τα οποία πρόκειται να μεταμοσχευθούν σε συμβατούς λήπτες στη χώρα μας.

Ανθρώπινο μεγαλείο

Την ανακοίνωση της δωρεάς οργάνων έκανε χθες η Διοίκηση του «Χατζηκώστα» εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας και ευχαριστεί για το ανθρώπινο μεγαλείο τους. Παράλληλα, συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς.

«Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.