Ομαλά κύλησαν χθες οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

FOITHTIKES EKLOGES1

• Στις κάλπες για ν’ αναδείξουν τους εκπροσώπους τους, προσήλθαν χθες οι φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας. 

Οι φοιτητικές εκλογές στήθηκαν φέτος έντεκα μόλις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 21 Μαΐου και οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από την κάλπη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και οι φοιτητές αποτελούν ένα ενεργό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας και από πολλούς το αποτέλεσμα αποτελεί ένα «βαρόμετρο», ενόψει της κάλπης της επόμενης Κυριακής. Η εικόνα που υπήρχε από τις εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας με το ξεκίνημα των καταμετρήσεων ήταν ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξασφαλίζει για 36η συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η τάση δείχνει ακόμα πιο ισχυρή στην περιφέρεια, όπου η «γαλάζια» παράταξη φαίνεται να συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε παραδοσιακά της προπύργια, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Μυτιλήνη, η Κοζάνη, οι Σέρρες και τα Χανιά. Για μια ακόμα φορά, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το BLOCO, κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. 

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σχετικά ομαλά κύλησε χθες η εκλογική διαδικασία στις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μπορεί οι φοιτητικές εκλογές να έχουν ατονήσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ο θεσμός τραβούσε τα βλέμματα όχι μόνο της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και των πολιτικών φορέων των παρατάξεων, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από την κάλπη. Σε πολλές Σχολές οι κάλπες άργησαν να κλείσουν, γι’ αυτό και η καταμέτρηση συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες βράδυ. 

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός της καθόδου της ΠΑΣΠ, φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ σε πάνω από τέσσερις Σχολές του τοπικού ιδρύματος. 

Μετά από τις περσινές εκλογές όπου στα τμήματα του Πανεπιστημίου με έδρα την Άρτα δεν υπήρχε εκπροσώπηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φέτος η φοιτητική παράταξη κατέβηκε στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, αυτοδύναμη βγήκε στη Φιλολογία Ιωαννίνων η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνοντας 4 έδρες, 2 έλαβε η Πανσπουδαστική και μία η Φοιτητική Πορεία. Στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα την Πρέβεζα, ψήφισαν 98 φοιτητές, η ΔΑΠ έλαβε 67 ψήφους και η ΠΚΣ 28. Στο Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, 173 ψήφισαν, πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 77 ψήφους, 49 έλαβε η Σπουδαστική Σοσιαλιστική Πάλη και 30 η ΠΚΣ και 11 το Δίκτυο. Στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Άρτα, 4 έδρες και 54 ψήφους έλαβε η ΠΚΣ και 39 ψήφους και 3 έδρες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.