Με το αυτοκίνητό του επιχείρησε να σκοτώσει αστυνομικό!

on .

ASTYNOMIKOI

• Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού στα Γιάννενα, απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικών στην Πρέβεζα, είναι δύο συμβάντα που δείχνουν την αποθράσυνση των παραβατών που επιχειρούν με κάθε τρόπο να παρακάμψουν τη νομιμότητα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε στα Γιάννενα, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, θέλησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο, λίγο μετά τη στάθμευσή του σε υπαίθριο πάρκινγκ το οποίο δεν λειτουργούσε εκείνη τη στιγμή. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα και ανέφεραν στον οδηγό, ελληνικής υπηκοότητας, ότι θέλουν να ελέγξουν το εσωτερικό του, ο οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο έβαλε μπροστά το όχημα και άρχισε να κάνει ελιγμούς, κινούμενος εναντίον ενός αστυνομικού που είχε βγει από το περιπολικό. 

Ο αστυνομικός  σε θέση άμυνας πυροβόλησε δύο φορές ελαστικό του αυτοκινήτου, αλλά παρά το γεγονός ότι αυτό  καταστράφηκε ο οδηγός του συνέχισε την πορεία του προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Δεν το κατάφερε όμως, καθώς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών που εν τω μεταξύ είχαν προστρέξει στο σημείο του συμβάντος, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, όμως όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, πριν τη διενέργεια του ελέγχου, είχε προλάβει να καταπιεί ένα αντικείμενο, το οποίο ενδέχεται να είναι συσκευασία με ναρκωτικά. Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί, όπου και κρατείται φρουρούμενος, μέχρι να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

50 ευρώ… για κλήση!

Στην Πρέβεζα, ένας τροχονομικός έλεγχος, θα έχει πολύ άσχημη εξέλιξη για τρία άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ όταν διαπίστωσαν ότι σε δίκυκλο μοτοποδήλατο επέβαιναν ο οδηγός και δύο ακόμη συνεπιβάτες, έκαναν σήμα για έλεγχο. Ο οδηγός του όμως δεν υπάκουσε και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους κυνηγούν και σύντομα τους ακινητοποίησαν, προβαίνοντας στη σύλληψη του οδηγού. Τότε ο ένας εκ των συνεπιβατών, επιχείρησε να δώσει στους αστυνομικούς 50 ευρώ για να σταματήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και αυτόν και πλέον οδηγείται στον Εισαγγελέα για απόπειρα δωροδοκίας, με τον οδηγό να αντιμετωπίζει κατηγορίες για απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση. Πέραν των ποινικών προεκτάσεων, επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.