Τα Αρσάκεια Ιωαννίνων προκρίθηκαν στην Μαθητική Επιχειρηματικότητα

on .

ARSAKEIA EPIXEIRHMATIKOTHTA

• Στους τελικούς (10 καλύτερες επιχειρήσεις) των διαγωνισμών μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA Greece, προκρίθηκαν το Αρσάκειο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ιωαννίνων.

Ειδικότερα οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου προκρίθηκαν στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ», που θα διεξαχθεί στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα στις 18 Μαΐου με την εικονική επιχείρηση,  Glovie. Πρόκειται για την δημιουργία μιας έξυπνης εφαρμογής αξιολόγησης και ενδυνάμωσης των ασθενών που πάσχουν από Parkinson. Στον τελικό λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η παρουσίαση του προϊόντος στους προκριματικούς γύρους, η καινοτομία και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο ετήσιο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται στο τέλος κάθε χρονιάς, σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Επιπλέον, στον τελικό του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (10 καλύτερες) προκρίθηκε η «Τeen Forum», η κοινωνική επιχείρηση που σύστησαν στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» οι Δαυϊδούλα Γεωργοπούλου, Μαρία Κοντή και Μάριος Μελιγγιώτης, μαθητές της  Α΄ Τάξης του Λυκείου. Στόχος  της «Τeen Forum» είναι η καλλιέργεια της πολιτικής παιδείας (πολιτικός εγγραμματισμός) μέσω της δημιουργίας μίας ιστοσελίδας με πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιεχόμενο, που θα απευθύνεται σε μαθητές, λειτουργώντας ως forum- δίαυλος ανταλλαγής απόψεων. Tα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν οι κοινωνικές επιχειρήσεις των μαθητών είναι η κοινωνική επίδραση, η πιθανότητα υλοποίησης, η βιωσιμότητα, η χρήση τεχνολογίας, η ομαδική εργασία και ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα διαδικτυακά.