Γιατί η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός για διακοπές;

on .

10

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, αρχαιολογικούς χώρους, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μια από τις καλύτερες κουζίνας του κόσμου. Κάθε χρόνο, η χώρα μας σπάει ρεκόρ τουρισμού και όλο και περισσότεροι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν ξανά την Ελλάδα. Είναι ένας προορισμός που προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης και θέασης. Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί είναι ο καλύτερος προορισμός για διακοπές;

Για τα αμέτρητα νησιά της

Η Ελλάδα είναι κυρίως γνωστή στο εξωτερικό για το πλήθος των υπέροχων νησιών που διαθέτει. Τα συνολικά νησιά μαζί με τις βραχονησίδες είναι περίπου 6.000 με τα 227 από αυτά να κατοικούνται. Στα νησιά του Ιονίου μπορεί κάποιος να απολαύσει τη φύση με τα καταγάλανα νερά και τις αμέτρητες παραλίες και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με επιρροές από Ιταλία. Στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα θαυμάσει κάποιος τα πυκνά δάση, τις αμμουδιές και την τοπική κουζίνα. Οι Κυκλάδες είναι τα πιο διάσημα νησιά με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τον συνδυασμό μπλε και λευκού. Στα Δωδεκάνησα θα θαυμάσει κάποιος τα υπέροχα χρώματα της αρχιτεκτονικής, την τοπική κουζίνα και τις εναλλακτικές παραλίες. Τέλος, στην Κρήτη και στην Εύβοια, υπάρχουν πολλές επιλογές και διαδρομές ώστε να κάνει κάποιος πολυήμερες διακοπές.

Για το υπέροχο περιβάλλον της

Αν ερωτηθεί κάποιος πολίτης του εξωτερικού για την Ελλάδα, η απάντηση που θα δώσει είναι πως πρόκειται για μια χώρα με αμέτρητες παραλίες. Εντούτοις, η Ελλάδα έχει πλούσιο γεωλογικό ενδιαφέρον. Ως συνέχεια της βαλκανικής χερσονήσου επεκτείνεται με πολλά βουνά έως την Πελοπόννησο. Με πολλές οροσειρές, βουνά, ποτάμια και λίμνες οι φυσιολάτρες θα βρουν πολλές επιλογές για να εξερευνήσουν. Ο Όλυμπος είναι ένα βουνό που προσελκύει πολλούς ορειβάτες να τον επισκεφθούν τόσο για την εξερεύνηση του όσο και για να γνωρίσουν το θρυλικό βουνό των Θεών του Ολύμπου. Ακόμη, οι πεζοπορίες στα άλλα βουνά, η αναρρίχηση στους βράχους, το rafting στα ποτάμια και όλες οι δραστηριότητες συγκεντρώνουν όλο και πιο πολύ κόσμο με σκοπό τις διακοπές και την εξερεύνηση εκεί.

Για το μεσογειακό κλίμα

Σε μια χώρα που είναι ηλιόλουστη πάνω από 300 ημέρες τον χρόνο, κάνει όλο και περισσότερους τουρίστες να την επισκέπτονται και να την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο τον χρόνο. Το κλίμα της Ελλάδας είναι ήπιο ενώ δημιουργούνται πιο ψυχρά κλίματα στα Βόρεια της χώρας ή σε οικισμούς που βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο. Το κλίμα αυτό ευνοεί τις καλλιέργειες που παράγει ο τόπος ενώ βοηθάει πολύ στη ψυχολογία και την καθημερινότητα των κατοίκων. Το καλοκαίρι ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία και η απόδραση στη θάλασσα είναι κάτι που ευχαριστεί όλους όσους την επισκέπτονται. Ένας σημαντικός λόγος που την επισκέπτονται τουρίστες από τις Βόρειες χώρες είναι το θερμό κλίμα και οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν όταν επισκέπτονται ένα νησί. Το χειμώνα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ακόμη και τα βουνά ή το χιονοδρομικά και να απολαύσει τις χειμερινές δραστηριότητες στην πίστα.

Η τοπική κουζίνα είναι ίσως και ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που κάποιος επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του. Πολυδιαφημισμένη στο εξωτερικό, η Ελλάδα μπορεί να μαγέψει κάθε τύπο ταξιδιώτη και να του χαρίσει μοναδικές εμπειρίες. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη φύση, θα βρει ομάδες που ασχολούνται με την πεζοπορία ή με καταδύσεις. Αν κάποιος θέλει να ανακαλύψει όσο περισσότερα νησιά γίνεται, μπορεί με καραβάκια ή ιδιωτικές εταιρείες rent a boat Santorini να κάνει island hopping και να βρεθεί σε όσα νησιά επιθυμεί!