Τρόποι για να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από την οικία σας

on .

9

Εκατοντάδες είναι οι καθημερινές διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια. Ένα πράγμα που ξεχωρίζει στα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά είναι η απουσία κατάλληλων κλειδαριών και λουκέτων στις πόρτες. Σήμερα, οι απειλές έχουν αυξηθεί περισσότερο από ποτέ. Είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε κάθε δυνατή προφύλαξη για να προστατεύσουμε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα υπάρχοντά μας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τη σημασία της χρήσης κλειδαριών πόρτας και λουκέτων και τις καλές πρακτικές για τη χρήση τους.

Οι κλειδαριές που θα επιλέξουμε για την πόρτα του σπιτιού μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους επιδέξιους διαρρήκτες. Μια καλή ποιοτική κλειδαριά πόρτας μπορεί να αποτρέψει τη διάρρηξη των διαρρηκτών και να κρατήσει ασφαλή την οικογένεια και τα υπάρχοντά μας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σε κλειδαριές πόρτας ή λουκέτα που διατίθενται στην αγορά, όπως μπουλόνια, κλειδαριές με πόμολα, έξυπνες κλειδαριές κλπ. Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Οι κλειδαριές πόμολου απαιτούν ένα κλειδί για να τις ξεκλειδώσετε απ’ έξω. Εφαρμόζονται εύκολα και μπορείτε να τις συνδυάσετε μαζί με μια κλασική κλειδαριά πόρτας για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Το μειονέκτημα με τις κλειδαριές πόμολου, από την άλλη πλευρά, είναι ότι μπορούν να παραβιαστούν σχετικά ευκολά με πιστωτική κάρτα ή κατσαβίδι, καθιστώντας τις λιγότερο ασφαλείς. Συνήθως τις προτιμούμε σε εσωτερικούς χώρους, για πόρτες γραφείου ή ξενοδοχεία που δεν απαιτείται τόση ασφάλεια. Από την άλλη οι έξυπνες κλειδαριές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω της ευκολίας που προσφέρουν και των πρόσθετων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Μας επιτρέπουν να τις ελέγχουμε και να τις παρακολουθείτε από απόσταση μέσω εφαρμογής για κινητά, ενώ ορισμένα μοντέλα προσφέρουν ακόμη και βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, όπως αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Συνήθως προτιμώνται για κατοικίες Airbnb, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην είναι παρών κατά την έλευση των καλεσμένων και να μπορεί να κάνει τον έλεγχο από μακριά.

Ωστόσο, δεν αρκεί να έχετε μια καλής ποιότητας κλειδαριά για την πόρτα εάν δεν ξέρετε να την τη χρησιμοποιείτε σωστά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τις κλειδαριές της πόρτας σας:

Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες σας, ακόμα και όταν είστε στο σπίτι. Πολλές διαρρήξεις συμβαίνουν όταν οι ιδιοκτήτες σπιτιού ξεχνούν να κλειδώσουν τις πόρτες τους ή τις αφήνουν ξεκλείδωτες ενώ βρίσκονται μέσα. Χρησιμοποιήστε μια κλειδαριά πόμολο. Αυτό θα παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που αποθαρρύνει του διαρρήκτες. Εγκαταστήστε ένα ματάκι για να βλέπετε κάθε φορά ποιος είναι έξω, πριν ανοίξετε την πόρτα. Αντικαταστήστε τις κλειδαριές της πόρτας σας εάν είναι παλιές ή κατεστραμμένες.

Τα λουκέτα είναι ένας άλλος τύπος κλειδαριάς που μπορεί να ασφαλίσει την είσοδο στο σπίτι από τις μπαλκονόπορτες. Διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και είναι σχεδιασμένα να είναι πιο ανθεκτικά στην καταπόνηση ή το κόψιμο. Επίσης είναι κατάλληλα σχεδιασμένα ώστε να μην σπάνε εύκολα και να τοποθετούνται σε τέτοιο σημείο πίσω από την πόρτα ώστε να εμποδίζουν περισσότερο την πρόσβαση στον χώρο. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι ανοίγουν και κλείνουν μόνο από μέσα. Επίσης είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να ασφαλίσετε ένα υπόστεγο ή την αποθήκη σας, συνιστάται ένα λουκέτο βαρέως τύπου με μακρύ αγκίστρωμα. Από την άλλη πλευρά, εάν χρειάζεστε ένα λουκέτο για ένα ντουλάπι γυμναστηρίου ή ένα ποδήλατο, ένα μικρότερο λουκέτο μπορεί να είναι αρκετό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάλογα με την ασφάλεια που θέλετε να παρέχετε στον χώρο σας θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό που ασχολείται με την ασφάλεια χώρου και να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα με κλειδαριές και λουκέτα. Η άποψη ενός ειδικού θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα σας διευκολύνει να επιλέξετε την κατάλληλη κλειδαριά πόρτας ή το λουκέτο που χρειάζεστε.