Τελευταίο τριήμερο πριν ξεκινήσουν τα δύσκολα!

on .

AYTOKINHTA KINHSH EKSODOS

• Τις… βαλίτσες τους ετοιμάζουν οι εκδρομείς ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, αυτή τη φορά με προορισμό την εξοχή, προκειμένου να πάρουν μερικές ακόμα ανάσες δίπλα στη φύση λίγο πριν ξεκινήσει ένας δύσκολος για όλους μήνας, καθώς, εκτός από τις εκλογές, πλησιάζουν και οι εξετάσεις σε σχολεία και ΑΕΙ. 

Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», στην Ήπειρο αναμένονται από σήμερα αρκετοί επισκέπτες, οι οποίοι θα παραμείνουν ως το απόγευμα της Δευτέρας, με τις πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα να είναι ικανοποιητικές. Εξάλλου, η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου με την λειτουργία του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

Επί ποδός η Τροχαία

Αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, αλλά και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων λαμβάνει για το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα η Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, σε ισχύ τίθεται σήμερα, Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και αύριο, Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων σε κεντρικούς οδικούς άξονες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη διευκόλυνση της εξόδου των εκδρομέων. Αντίστοιχη απαγόρευση αλλά προς το ρεύμα εισόδου των ίδιων κεντρικών οδικών αξόνων θα ισχύει τη Δευτέρα ανήμερα της Πρωτομαγιάς και από ώρα 4 το απόγευμα μέχρι 11 το βράδυ. 

Oι κινητοποιήσεις

Φυσικά, η Πρωτομαγιά είναι πάνω απ’ όλα ημέρα εργατικών κινητοποιήσεων και θα συνοδευτεί και φέτος από συλλαλητήρια και πορείες συνδικάτων και φορέων. Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα ώρα 11 το πρωί έξω από το κτίριό του. «Η 1η ΜΑΗ ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο παραδίδοντας στους παραγωγούς του φτώχεια και εξαθλίωση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 ώρα της 1ης Μαΐου και λήξη την 24:00 ώρα της ιδίας ημέρας. Αυτό σημαίνει πως τα πλοία θα μείνουν τη Δευτέρα δεμένα στα λιμάνια.

…και ο καιρός

Όσο για τον καιρό, αυτός μάλλον θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων σε αντίθεση με αυτό που έγινε το Πάσχα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στη περιοχή μας, ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Την Κυριακή και την Δευτέρα θα αναπτυχθούν αρκετά σύννεφα και ενδέχεται να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή και με μέγιστη τιμή τους 21 βαθμούς Κελσίου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.