Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

EKLOGES KALPH XERI

- Τη Λαϊκή Αγορά Αμπελοκήπων, καταστήματα της περιοχής και τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Οι Χρήστος Γρίβας, Θανάσης Οικονόμου και Μερόπη Τζούφη, υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Ιωαννίνων μαζί με τον Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Πέτρο Πλιάτσικα και μέλη της Οργάνωσης, συζήτησαν  με πολίτες, παραγωγούς, πωλητές, καταστηματάρχες, συνταξιούχους, υγειονομικούς  από το γειτονικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ και πυροσβέστες. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε πως η ακρίβεια και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, δυσκολεύει όλο και περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ η εργασιακή ανασφάλεια και η έλλειψη επαρκούς προσωπικού σε δομές υγείας και προστασίας, αποδυναμώνουν την απαιτούμενη ασφάλεια που οφείλει κάθε κράτος να παρέχει στους πολίτες του. 

- Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θανάσης Οικονόμου όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιάννη Τσίγκρο. Όπως δήλωσε, «το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι πολύ σημαντικός σύμβουλος της πολιτείας, της κοινωνίας και των πολιτών. [...] Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί και αντί να πρωταγωνιστεί σιωπά, και εργαλειοποιείται από την Περιφερειακή και την Κεντρική Αρχή...».

Ο κ. Οικονόμου παρεβρέθηκε και σε εκδηλώσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Δημόσιου ΙΕΚ, τμήματος γαστρονομίας. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «…η γαλακτοκομική και η γαστρονομία δίνει διέξοδο εργασίας, σε δεκάδες νέους και νέες στηρίζοντας ταυτόχρονα την εγχώρια παραγωγή…».

- Με τους απόδημους Ηπειρώτες συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημ. Δημητρίου στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα. Ο κ. Δημητρίου ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο κατέθεσε υποψηφιότητα για τις εθνικές εκλογές σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «…νομίζω ότι μπορώ να συμβάλλω με τις δυνάμεις και την εμπειρία μου  -στην επίλυση προβλημάτων-στη διαμόρφωση πολιτικών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας-στην ενδυνάμωση και ευημερία της κοινωνίας…». 

- Με καυστικό τρόπο σχολιάζει η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ την προχθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στα Γιάννενα. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να κρύψει ότι  έχει κυβερνήσει με τη ΝΔ, ψηφίζοντας μνημόνια. Ότι στην τετραετία που μας πέρασε έχει ψηφίσει το 70% των νόμων της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%. Δεν μπορεί να κρύψει ότι  έχει κοινό, αντιλαϊκό πρόγραμμα με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στα βασικά και μεγάλα θέματα: Δηλαδή σε αυτά που διασφαλίζουν τα κέρδη των ομίλων και όχι με τις ανάγκες του λαού. Το ξαναζέσταμα παλιών πλαστών διαχωριστικών όπως: δεξιοί- αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες- συντηρητικοί, δεν μπορεί να κρύψει ότι τσακώνονται μόνο για το «ποιός» και «πώς» θα κυβερνήσει, με δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική».

-  Για απέλπιδα προσπάθεια του κ. Ανδρουλάκη να συγκυβερνήσει με κάποιο τρόπο με κάποιον σύμμαχο, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα, προσθέτοντας ότι τόσο το κόμμα του, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά.