Κινδύνεψε η ζωή αστυνομικού χθες σε περιοχή των Ιωαννίνων

on .

KINHTA XRHMATA 25 4 23

  • Καταδίωξη, επτά συλλήψεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού και εκφοβιστικοί πυροβολισμοί, συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό που έγινε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή των Ιωαννίνων, με την εμπλοκή αστυνομικών της Ασφάλειας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων. 

Η υπόθεση αφορά διακίνηση παράτυπων μεταναστών από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας, που από τα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» οδηγεί στο συμπέρασμα μιας πολύ οργανωμένης «επιχείρησης», με πρωταγωνιστές τέσσερις αλλοδαπούς, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για δύο άνδρες 49 και 39 χρόνων και δύο γυναίκες 35 και 34 χρόνων, που είχαν αναλάβει τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων παράτυπων μεταναστών. Τρεις από τους τέσσερις συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του τέταρτου (του 39χρονου) ο οποίος βαρύνεται και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα και αφού ακινητοποίησαν το πρώτο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ο 49χρονος, ως οδηγός και η 34χρονη, ως συνοδηγός, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του δεύτερου οχήματος. Ο 39χρονος, οδηγός του δεύτερου οχήματος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, αποβίβασε από το αυτοκίνητο την 35χρονη συνεργό του, καθώς και τους 4 παράτυπους μετανάστες που μετέφερε, επιχειρώντας να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του, κινήθηκε με το αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, πραγματοποίησε εκφοβιστικούς πυροβολισμούς κατά του αυτοκινήτου, στο οποίο προκάλεσε υλικές ζημιές. Ο 39χρονος τελικά κατάφερε να ξεφύγει και να εγκαταλείψει σε άλλο σημείο το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε. Στις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (εκτός των δύο οχημάτων): 3.470 ευρώ, 21.100 λεκ Αλβανίας, 12 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή του 49χρονου και 7 ναρκωτικά χάπια, στην κατοχή της 35χρονης. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.