Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

PSHFODELTIA PARABAN

- Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» στα Γιάννενα επισκέφθηκαν οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Κωστούλα Μάκη. Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Σοφία Μαρκούλα, τον επιστημονικό υπεύθυνο Βασίλη Κούτρα και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας συζήτησαν εκτενώς για την έλλειψη ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης και τη μη-διασύνδεση με το υπουργείο Παιδείας, παρότι η πλειοψηφία των δράσεων αφορά στα σχολεία. Οι υποψήφιες παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη των Κέντρων Πρόληψης, τις εξαρτήσεις και τη δημόσια υγεία.

- Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελούμενο από τους  υποψήφιους βουλευτές Τρ. Αλμπάνη και Γιάννη Στέφο, το μέλος της Ν.Ε. και Υπεύθυνο Θεματικής Υγείας Τζιάλλα Δημήτριο, τον Συντονιστή της ΟΜ Υγείας Παπανδρέου Λάμπρο και τα μέλη της Ο.Μ. Υγείας Ιωαννίνων, επισκέφτηκαν τις Διοικητικές, Τεχνικές και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες του ΠΓΝΙ, προκειμένου να ενημερωθούν και να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους το πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. 

- Συναντήσεις με διανομείς, εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Ηπείρου - Κέρκυρας και το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είχε ο υποψήφιος βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Χρήστος Γρίβας. Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, ότι σε αυτή του την κυβερνητική θητεία, η εργασία με δικαιώματα θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του, μεταξύ άλλων, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, θεσμοθετώντας  την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, επαναφέροντας τις προστατευτικές για τους μισθωτούς διατάξεις που κατήργησε η ΝΔ και καταργώντας το νόμο Χατζηδάκη.

- Με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών και πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θανάσης Οικονόμου. Από την συζήτηση προέκυψε συναντίληψη σε πολλά θέματα και κοινή διαπίστωση πως τα προβλήματα και οι προτεραιότητες της πόλης απατούν πλατιές συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και θεσμικών λειτουργιών. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για ανεξάρτητη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, ενώ επισημάνθηκε πως βασική προτεραιότητα είναι ο πολίτης και η διευκόλυνση της καθημερινότητας, μέσω της ανάπλασης της πόλης με έμφαση στον πεζό, περιφερειακούς σταθμούς στάθμευσης, φιλικά μέσα μαζικής μεταφοράς, πράσινο. 

Ο Θ. Οικονόμου επισκέφτηκε και την λαϊκή αγορά, όπου συνομίλησε με καταναλωτές και παραγωγούς. 

- Στον Δήμο Πωγωνίου συνέχισε τις προεκλογικές του συναντήσεις με φορείς και κατοίκους ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσμα των οποίων είναι η συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, το κύμα ακρίβειας, αλλά και η δημογραφική «αποψίλωση» της περιοχής. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη και τους αντιδημάρχους, Νίκο Γαλίτση και Τέλη Βίλη, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν σεβάστηκε το θεσμό της αυτοδιοίκησης, καθώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. ήθελαν να ελέγχουν την αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της.

- Ανακοινώθηκε χθες το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για  τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το οποίο αποτελείται από τους εξής υποψηφίους: Αργυρός Δημήτρης, πρώην εργαζόμενος στη ΔΩΔΩΝΗ, συγγραφέας, μέλος Σωματείου Α.Μ.Ε.Α. Ιωαννίνων, Βλάχας Παναγιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Γκίκα Λουίζα, ειδικευόμενη γιατρός νεφρολογίας στο Π.Γ.Ν.Ι, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου- Λευκάδας, Γκούρα Φωτεινή, τελειόφοιτη Οικονομικού Τμήματος Παν/μίου Ιωαννίνων, μέλος της Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων, Ζήκος Νίκος, συνταξιούχος Παν/μίου Ιωαννίνων, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, Ηλίας Νίκος, γραμματέας Σωματείου Μετάλλου ν. Ιωαννίνων, αντιπρόσωπος συνέλευσης Ε.Κ.Ι. και Συνδρεβέλη Βούλα, πρώην πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων, πρώην μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ι..

- Ανοικτή εκδήλωση διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «The Lake Hotel» στα Γιάννενα το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημ. Νατσιός, καθώς και στελέχη  του κινήματος, μεταξύ των οποίων οι: Μαρία Εζνεπίδου, Γεώργιος Καλλιντέρης, Σπήλιος Τυροπάνης, Κωνσταντίνα Φασούλη-Τσαμπαλά. 

- Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου προέβη, καλεί σε debate τον υποψ. βουλευτή της Ν.Δ. Β. Γιόγιακα. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του: «Απευθύνομαι δημοσίως στον κ. Γιόγιακα, ως απερχόμενο βουλευτή και ως εκ νέου υποψήφιο, για να ζητήσω από κοινού debate σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό σταθμό τοπικό ή περιφερειακό, ώστε να εκθέσουμε τα πεπραγμένα μας και να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα για το χθες και το αύριο του τόπου μας. Ο θεσπρωτικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τα πάντα, να συγκρίνει και να κρίνει και να μην πάει στην κάλπη στο σκοτάδι με κρυπτόμενους πολιτικούς».