Από την Τροχαία οι έλεγχοι των λεωφορείων για τις σχολικές εκδρομές

on .

SXOLIKH EKDROMH MATHTES

• «Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα για ελέγχους στα λεωφορεία που πραγματοποιούν σχολικές εκδρομές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συνεχίζοντας εξήγησε πως για τις σχολικές εκδρομές οι διευθυντές των σχολείων ενημερώνουν τα τμήματα Τροχαίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους. «Εάν ακυρώθηκαν εκδρομές  λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν, σωστά ακυρώθηκαν, γιατί προέχει η ασφάλεια των μαθητών, όπως είναι και το ζητούμενο.  Όσο για τις καθυστερήσεις, αυτές είναι εύλογες  όταν υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις προγραμματισμένες για την ίδια ώρα», συνέχισε ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει ότι απαντήσεις για το θέμα αυτό έδωσε και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ειδικά για τη ζημιά που είχε υποστεί λεωφορείο με μαθητές στην περιοχή Μετσόβου, ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα βλάβης, που μπορεί να συμβεί σε κάθε όχημα και η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί. 

Μεταξύ του Περιφερειάρχη και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργου Πρέντζα υπήρξε και αντιπαράθεση σχετικά με το αίτημα του δεύτερου να του παραδοθούν οι μελέτες για το πρώην κλειστό Ξιφασκίας. Ο Περιφερειάρχης του πρότεινε να δει τις μελέτες στο γραφείο του, ο κ. Πρέντζας ζήτησε να τις παραλάβει η παράταξή του, με τον Περιφερειάρχη να επανέρχεται δηλώνοντας ότι πρώτα θα τις παρουσιάσει στο κοινό.