Δεσμεύσεις για… βελτιωμένο τηλεοπτικό σήμα στο Πωγώνι

on .

THLEORASH THLEKONTROL

Χρόνια τώρα, από τη στιγμή που οι τηλεοπτικοί δέκτες πέρασαν από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, εκατοντάδες κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ηπείρου βλέπουν… χιόνια στις τηλεοράσεις τους, καθώς η μετάδοση σήματος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η εξεύρεση λύσης αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

Μία από τις περιοχές που δεν βλέπουν τηλεόραση είναι αυτή του Πωγωνίου, ενώ χωρίς τηλεοπτικό σήμα είναι και χωριά του Ζαγορίου και της Κόνιτσας. Φαίνεται όμως ότι κάτι κινείται, καθώς στελέχη της Digea, της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση σήματος, επισκεπτόμενα τον Δήμο Πωγωνίου, διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα.

Οι δεσμεύσεις

Συγκεκριμένα, με τον Δήμαρχο Πωγωνίου συναντήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea Νίκος Μαστοράκης και κλιμάκιο της εταιρίας. Ο κ. Καψάλης επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι διττό κι αφορά τόσο το προβληματικό σήμα σε πολλά χωριά του Δήμου όσο και την ένταξη Κοινοτήτων στο πρόγραμμα  των «Λευκών Περιοχών». Όπως υπογραμμίστηκε, η εταιρία αναμένει την έκδοση Κ.Υ.Α. για να καλύψει τις λευκές περιοχές, ενώ δεσμεύτηκε πως άμεσα θα αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί τεχνική λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο σε χωριά της περιοχής όσο και σε μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Στυλιανός Κουκουλάρης και Αναστάσιος Γιούνης, ενώ από την πλευρά της Digea συμμετείχαν η κα Ιωάννα Κολιάδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι Τεχνικοί Διευθυντές  Χρήστος Ασημακόπουλος και Βασίλης Καλογήρου.

Το κλιμάκιο της Digea, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επισκέφθηκε και τις δομές φιλοξενίας παιδιών που λειτουργούν στην Κοινότητα Πωγωνιανής μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Και στα Γιάννενα…

Δώρα και χρηστικό υλικό όπως και ηλεκτρονικό εξοπλισμό διένειμαν τα στελέχη της Digea και σε σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το υλικό διανεμήθηκε στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Ιωαννίνων, στο 4ο Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιωαννίνων, στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σωματικά Αναπήρων Παιδιών. Επίσης. δόθηκε υλικό στο Ορφανοτροφείο της Μονής Δουραχάνης, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και στην ΕΛΕΠΑΠ.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης ευχαρίστησε τα στελέχη της Digea που βρέθηκαν στην πόλη για την συγκεκριμένη δράση και υπογράμμισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων.