Μία ημερίδα για τα σχολεία ως πρέσβεις του Ευρωπ. Κοινοβουλίου

on .

PAGURISTAS

Στόχο να δώσει στους μαθητές-τριες την ευκαιρία να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ε.Ε και να μάθουν για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε η ημερίδα που διοργάνωσαν οι υποψήφιοι Πρεσβευτές 2022-23 του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, Διευθυντής του Σχολείου, ο Παύλος Χήτας, μέλος της εθελοντικής ομάδας ενεργών πολιτών Paguristas και η Βασιλική Κωστή –Παπαβασιλείου, Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων οι οποίοι παρουσίασαν το έργο των φορέων που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χήτας με μέλη της ομάδας Paguristas, παρουσίασαν το εθελοντικό τους έργο, ανέλυσαν τη νοοτροπία αυτής επί του πεδίου της δράσης και συζήτησαν με τους μαθητές -τριες για τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού για την κοινωνία αλλά και για την προσωπική ολοκλήρωση του κάθε εθελοντή. Στη συνέχεια η κ. Διονυσία Βρόντου, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη του τμήματος των ενηλίκων στο Παράρτημα Ιωαννίνων, παρουσίασε εισήγηση για την ΕΛΕΠΑΠ και τη σκυτάλη πήρε Ομάδα Υποψήφιων Πρεσβευτών του Ε.Κ. 2022-23 με την εισήγηση "Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη - Το παράδειγμα της ΕΛΕΠΑΠ και άλλων οργανώσεων που προωθούν κοινές ευρωπαϊκές αξίες και θεμελιώδη δικαιώματα στην Ε.Ε."

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο "Πολιτικές της Ε.Ε και εθελοντισμός" η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία συνδέθηκε διαδικτυακά, ενώ στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Epas παρουσίασαν δραματοποιημένο διάλογο με τίτλο "Ο εθελοντισμός, δρόμος αυτογνωσίας & ευτυχίας", απαγγελίες. Τέλος, έκανε παρέμβαση, εκ μέρους του κέντρoυ Europe Direct Ηπείρου, ο Δημήτριος Γκόλας.