Θα έβγαζαν 167.450 ευρώ από τη διακίνηση 67 κιλών χασίς!

on .

NARKOTIKA DEMATA AYTOKINHTO 13 3 23

• Φρένο σε επιχείρηση διακίνησης δεκάδων κιλών χασίς έβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου, οι οποίες συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά μάχη με κυκλώματα που αποκομίζουν μεγάλα κέρδη μέσω του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, η Δίωξη Ηγουμενίτσας εντόπισε στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα και κατάσχεσε 67 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών. 

Σε 45 δέματα…

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, οι άνδρες της Δίωξης εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα ύποπτο αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν. Κατά τον έλεγχο που έγινε σ’ αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 45 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 66 κιλών και 980 γραμμαρίων. Εκτός από την κάνναβη, κατασχέθηκαν ακόμη το όχημα, καθώς και 2,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου», σύνεργα για τη χρήση ηρωίνης, χρηματικό ποσό 100 ευρώ και κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού του αυτοκινήτου. 

Τον έπιασαν στην Αθήνα!

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αναχωρήσει την ίδια ημέρα από περιοχή της Αθήνας για να παραλάβει τα ναρκωτικά με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησίας ηλικιωμένου ατόμου το οποίο κατηγορείται ότι είχε οργανώσει και τη μεταφορά των ναρκωτικών. 

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη τελικά το βράδυ της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Περιστερίου, όπου πήγε για να υποβάλει παραπλανητική καταγγελία κλοπής του οχήματός του. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο τρίφτες. Από την Αστυνομία σημειώνεται ότι, το εκτιμώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 167.450 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών.