Νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

on .

DOYROYTH NOSOKOMEIO IATRIKA MHXANHMATA

• Σε εξέλιξη βρίσκεται  η τμηματική παράδοση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του έργου COOFHEA-2 (Interreg Eλλάδα - Ιταλία 2014-2020)  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η προμήθεια του οποίου γίνεται από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του «έργου» ανέρχεται σε 1.260.000 ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια συνολικά 35 διαφορετικών κατηγοριών υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ποσότητας 86 τεμαχίων. 

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες έγινε η παραλαβή, τριών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για την Μονάδα Αιμοκάθαρσης με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ με ΦΠΑ. - ενός λαπαροσκοπικού πύργου ULTRA HD 4K για γυναικολογική χρήση, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.   

Τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης  ανήκουν στον κατασκευαστικό οίκο NIKISSO τύπος DBB EXA και με την προμήθειά τους ολοκληρώνεται ένας 5ετής κύκλος αναβάθμισης και αντικατάστασης όλων των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΠΓΝΙ (9 θέσεις).

Το λαπαροσκοπικό σύστημα για γυναικολογική χρήση είναι τεχνολογίας αιχμής και ανήκει στον Γερμανικό κατασκευαστικό οίκο Richard WOLF-τύπος ULTRAHD 4K. Διαθέτει φυσική ανάλυση ULTRA HD 4096 X 2160 (2160p - progressive scan) 4K, ενσωματώνει τη νέα μέθοδο φθορίζουσας απεικόνισης μέσω σκιαγραφικού Ινδοκυανίνης Πράσινης (ICG) και διαθέτει τελευταίου τύπου συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας για τη βελτίωση της ενδοσκοπικής εικόνας με καλύτερη λεπτομέρεια, για καλύτερη διαγνωστική αξιολόγηση. 

Η προσθήκη αυτή αναβαθμίζει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες η Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝΙ και πρωτοπορεί σε όλη την Δυτική-Βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ μάλιστα τέθηκε σε κλινική λειτουργία και ήδη αξιοποιήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις που διενήργησαν οι χειρούργοι-γυναικολόγοι του ΠΓΝΙ.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ, με ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, τους συνεργάτες του στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και τους εμπλεκόμενους στο έργο υπαλλήλους (Τεχνικής, Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας) του Νοσοκομείου για την γρήγορη υλοποίηση της σημαντικής αυτής Πράξης, και δεσμεύεται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών του Νοσοκομείου στο εγγύς μέλλον.