Βελτιώνονται αγροτικοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο

on .

AGROTIKOS DROMOS ASFALTOSTRWSH

• Σε ανακατασκευή – συντήρηση ενός πολύ μεγάλου τμήματος του αγροτικού οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσω του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».  Χθες υπογράφηκε η σύμβαση του Δήμου Ιωαννιτών με τον ανάδοχο που έχει προϋπολογισμό 2.910.000. 

 Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος το συγκεκριμένο έργο απαντά σε σοβαρά προβλήματα του λεκανοπεδίου,  ενώ με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην έμπρακτη στήριξη κυρίως του πρωτογενούς τομέα.

«Πρόκειται για μία  μεγάλη παρέμβαση η οποία θα υλοποιηθεί και θα δημιουργήσει ασφαλείς οδικές υποδομές, υποδομές που χρειάζονται κυρίως όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα που αποτελεί και πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας»,  ανέφερε ο κ. Αρλέτος. 

Οι αγροτικοί δρόμοι που περιλαμβάνονται στο έργο, βρίσκονται εκτός σχεδίου οικισμών και χωροθετούνται εντός των Κοινοτήτων Κουτσελιού, Αμπελιάς, Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισάρειας, Περιβλέπτου, Σταυρακίου και Κόντσικας κ.λ.π..

Σήμερα οι συγκεκριμένοι αγροτικοί δρόμοι είναι διαμορφωμένοι με αυτούσιο αμμοχάλικο και παρουσιάζουν σημαντικές ζημίες, όπως έντονες καθιζήσεις, λόγω κακής ποιότητας τόσο του υπεδάφους όσο και της οδοστρωσίας και κατά μήκος αυλακώσεις, που οφείλονται κυρίως στην ελεύθερη ροή των όμβριων υδάτων,  αλλά και την χαμηλή συμπύκνωση των στρώσεων οδοστρωσίας.