Απεργία αύριο ναυτικών και δημοσίων υπαλλήλων

on .

TRENA TEMPH KINHTOPOIHSH 6 3 23

• Πανελλαδική απεργία κήρυξαν για αύριο συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αρχικά είχαν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας», αλλά αυτές «αναβαθμίστηκαν» σε απεργία μετά την τραγωδία στα Τέμπη. 

Έτσι για αύριο έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία στις Δημόσιες Υπηρεσίες η ΑΔΕΔΥ, στην οποία αναφέρει ότι αίτημα είναι να μπει τέλος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη. Πανελλαδική απεργία κήρυξε για αύριο (αρχίζει απόψε τα μεσάνυχτα) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που θα έχει και το μεγαλύτερο αντίκτυπο, καθώς θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλα τα πλοία. 

Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και συνδικαλιστικούς φορείς προσκείμενους φιλικά στο ΚΚΕ. 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, κήρυξε για αύριο πανγιαννιώτικη απεργία και στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία. Στην απεργία δήλωσε συμμετοχή και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η οποία επίσης θέτει ως προτεραιότητα το «έγκλημα στα Τέμπη και τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες». Επίσης διαμαρτύρεται για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Παιδοογκολογική μονάδα της Αθήνας. 

Συμμετοχή στην αυριανή απεργία δήλωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, επιτιθέμενος σε Κυβέρνηση και Δημάρχους για τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων (μέλος ΟΓΕ) δηλώνει επίσης συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ενώ «χαιρετίζει τις γυναίκες που δώσανε μαχητικό παρών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων».