Βαρύς ο φόρος αίματος στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Φεβρουάριο

on .

TROXAIO FANARIA SPASMENA

• Αυξημένα ήταν τα τροχαία στους δρόμους της Ηπείρου τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο φόρος αίματος ήταν πολύ βαρύς, καθώς σημειώθηκαν 10 ατυχήματα (έναντι 8 πέρυσι), στα οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε συνάνθρωποί μας (κανένας νεκρός τον Φεβρουάριο του 2022). Ένας τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ υπήρξαν και 14 ελαφρά τραυματίες. 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Μη ρύθμιση ταχύτητας ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση προτεραιότητας.

5.019 παραβάσεις 

Τον Φεβρουάριο από ελέγχους στο οδικό δίκτυο βεβαιώθηκαν συνολικά 5.019 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν: 1.323 για υπερβολική ταχύτητα, 214 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 208 για μη χρήση κράνους, 112 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 67 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 52 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 23 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 22  για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 107 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 39 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 384 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.