Περισσότερους ελέγχους για ασφαλείς σχολικές εκδρομές

on .

SXOLIKH EKDROMH MATHTES

• Το αίτημα για ασφαλείς σχολικές εκδρομές επαναφέρει στην επικαιρότητα η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή και το τραγικό δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη, για το οποίο εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια όλων των γονέων της πόλης, στους γονείς και τις οικογένειες που τόσο άδικα έχασαν τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους.

Με αφορμή την εθνική αυτή τραγωδία, η Ένωση ζητά περισσότερους ελέγχους, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, έχει γίνει δέκτης αναφορών και καταγγελιών για μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας σε ορισμένα σχολικά δρομολόγια και εκδρομές!

Άμεση ήταν η απάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων, η οποία όπως σημειώνει συμφωνεί απόλυτα με την προτροπή της Ένωσης Γονέων στην Αστυνομία για αυστηρότερους ελέγχους κατά την διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Ταυτόχρονα όμως θέτει και άλλα ζητήματα, ζητώντας συνεργασία με τους γονείς, αφού βέβαια στην ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι τα λεωφορεία των μελών του σωματείου περνάνε όλους τους ελέγχους που υποχρεούνται των ΚΤΕΟ και διαθέτουν τις σχετικές βεβαιώσεις. Προσθέτει ακόμη ότι οι οδηγοί είναι οι περισσότεροι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ή επαγγελματίες οδηγοί με μεγάλη εμπειρία στις σχολικές εκδρομές σε Ελλάδα ή εξωτερικό.

Παράλληλα, ως σωματείο ζητά «τη βοήθεια της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών στην προτροπή τους προς τους μαθητές και συνοδούς καθηγητές για την πιστή εφαρμογή των προγραμμάτων εκδρομών που δηλώνουν και την αποφυγή της πίεσης που ασκούν προς τα τουριστικά γραφεία και προς τους οδηγούς για παρέκκλιση από τα ωράρια όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. 

»Συγκεκριμένα τα ωράρια των πολυήμερων σχολικών εκδρομών είναι έως τις 22.00 ώρας βραδινής  και των μονοήμερων εκδρομών είναι εντός 12ωρου μετακίνησης και πέραν αυτού μπορούν να κινηθούν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατόπιν έγγραφης αδείας της επιθεώρησης παιδείας. 

»Ελπίζουμε στην συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στις σχολικές εκδρομές για την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη πραγματοποίηση αυτών», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Νομού Ιωαννίνων.