Τα όργανα 57χρονου από Π.Γ.Ν.Ι. πήγαν σε Ευαγγελισμό – Λαϊκό

on .

DOREA ORGANON2

l Αξιοσημείωτη αύξηση γνωρίζουν οι δωρεές οργάνων και στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να είναι εκείνο που πρωτοστατεί σε επιτυχημένες λήψεις από συνανθρώπους μας οι οποίοι χάνουν τη μάχη για τη ζωή, προσφέρουν όμως ελπίδα σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, μία ακόμη δωρεά έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στο Π.Γ.Ν.Ι., όπου ομάδα γιατρών αφαίρεσε τους νεφρούς 57χρονου ασθενή ο οποίος νοσηλεύονταν εγκεφαλικά νεκρός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τη γενναία απόφαση πήραν οι οικείοι του. Τα όργανα του θανόντος μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία σε δύο νεφροπαθείς στον Ευαγγελισμό και στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Με συντονιστή τον ΕΟΜ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έκανε γνωστή χθες την είδηση για τη νέα αυτή δωρεά οργάνων από 57χρονο ο οποίος νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ και δεν τα κατάφερε. Η λήψη έγινε με επιτυχία, με τη Διοίκηση να απευθύνει βαθύτατες ευχαριστίες προς τους οικείους του άτυχου άνδρα οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό της ΜΕΘ που ανέλαβε τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, την Αναισθησιολογική Κλινική και τη Χειρουργική ομάδα λήψης των οργάνων (νεφρών) οι οποίοι διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο υπό τον γενικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της τοπικής συντονίστριας Ηπείρου του ΕΟΜ.