Έως 30 Απριλίου η διαβούλευση για την Ε.Π.Μ. της Παμβώτιδας

on .

LIMNH PAPIES

• Δίμηνη παράταση (έως τις 30 Απριλίου) στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.), που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» της λίμνης Παμβώτιδας, αλλά και του Λεκανοπέδιου Ιωαννίνων, όπως και της Θεσπρωτίας, έδωσε τελικά με απόφασή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η παράταση στη διαβούλευση δίνεται, ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφέρουν τις απόψεις τους και να κάνουν βελτιωτικές προτάσεις.

Η δημόσια διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, https://ypen.gov.gr/diavouleusi, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

Η παράταση έχει ως αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές Natura να μην πραγματοποιηθεί. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου ενημέρωσε για την αναβολή όλα τα μέλη του σώματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συγκληθεί σε νέα ημερομηνία, ενώ στη συνεδρίαση θα κληθούν να παραστούν και οι μελετητές.