Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Σε φθίνουσα πορεία ο κορωνοϊός, όμως είναι εδώ...

on .

KORONOIOS DEIGMATA THETIKA 1 8 2021

• Για τον κορωνοϊό, τις ελλείψεις στα φάρμακα, τα ράντζα στα νοσοκομεία και μια σειρά άλλων θεμάτων μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά την πανδημία ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους αυτή τη στιγμή από κορωνοϊό είναι συνήθως «μεγάλης ηλικίας, με αρκετά συνοδά προβλήματα, δηλαδή κυρίως ο κοροναϊός μπορεί να είναι μια επιπλέον αιτία» και συμπλήρωσε: «Υπό αυτή την έννοια η πανδημία παραμένει. Κανείς δεν λέει ότι έχει τελειώσει», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από εδώ και πέρα θα συνυπάρχουμε με τον κοροναϊό και ότι αυτό που «ψάχνουμε να δούμε επακριβώς είναι οι θάνατοι οι οποίοι υπάρχουν, πόσο είναι από κοροναϊό και όχι με κοροναϊό».

Oι ελλείψεις φαρμάκων

Για το θέμα των ελλείψεων στα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως από το σημείο που οι ελλείψεις είχαν φτάσει σε κάποιο σημείο τα 400 φάρμακα, σύμφωνα με την «τελευταία ενημέρωση του ΕΟΦ που είναι προχθεσινή, έχουμε ελλείψεις σε 135 φάρμακα». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «αυτά τα 135 ήταν φάρμακα που λείπανε και πιο πριν. Ήταν δηλαδή φάρμακα που βρίσκονται σε διαρκή έλλειψη λόγω παραγωγής».