Παρατάθηκε για 4 μήνες η κοινωφελής εργασία

on .

ODOKATHARISTHS

Για τέσσερις μήνες παρατάθηκε το πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 25.000 άτομα» με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 42 εκατ. ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας τον Ιανουάριο. 

Ήταν ένα αίτημα πολλών Δήμων, μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου, όπως είχε διατυπωθεί με επιστολή της ΠΕΔ, καθώς με τη λήξη του προγράμματος και την αποχώρηση των απασχολούμενων θα δημιουργούνταν πολλά κενά σε υπηρεσίες. 

Συγκεκριμένα, χθες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, όπως είχε προαναγγείλει ο Κ. Χατζηδάκης λόγω μη εξάντλησης του προϋπολογισμού του Προγράμματος.

Αν και το τρέχον πρόγραμμα απευθυνόταν σε 25.000 ωφελούμενους ανέργους «σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς», εντούτοις το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε, οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων. «Αυτό το γεγονός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση της εν λόγω παράτασης» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.