Σε «τροχιά» δράσης και πάλι η Αντικαρκινική Ιωαννίνων!

on .

GKOLAS AGNANTH KOPH PITAS

Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας είναι να μπει αυτή σε κάθε Γιαννιώτικο σπίτι και να ενισχυθεί, ώστε να είναι σε θέση να επιτελεί το έργο της σε μία περίοδο που έχει καταστεί πλέον σαφές ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί!

Αυτό τόνισε ο νέος Πρόεδρός του, ο γνωστός γιατρός ΩΡΛ Βαγγέλης Γκόλας στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης κοπής της πίτας του Παραρτήματος που έγινε προχθές το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείo παρουσία σύσσωμου του νέου Συμβουλίου του αλλά και της απερχόμενης προέδρου Νίκης Αγνάντη. 

«Θα δώσουμε πνοή…»

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο νέος Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Αντικαρκινικής Βαγγέλης Γκόλας υπογράμμισε ότι «το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο θα προσπαθήσει να δώσει μία νέα πνοή στο παράρτημα, να βάλει την Αντικαρκινική σ’ όλα τα σπίτια της πόλης μας ώστε να αποκτήσουμε πολύ μεγάλη δύναμη και να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς της Εταιρείας». Όπως πρόσθεσε, «είναι πλέον δεδομένο ότι ο καρκίνος και αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται και η ιατρική επιστήμη με τα οργανωμένα κέντρα της μπορεί να αποδώσει τους ασθενείς με καρκίνο πάλι υγιείς στην οικογένειά τους και την κοινωνία». 

Ο κ. Γκόλας δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στη Νίκη Αγνάντη, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, η οποία έμεινε στο τιμόνι του τοπικού Παραρτήματος για πάνω από 30 χρόνια, από το 1990 και μέχρι πρόσφατα, τονίζοντας πως η διαδοχή της είναι τεράστιο βάρος για εκείνον. «Θα συνεχίσουμε μαζί, θα ανταλλάσσουμε συχνά απόψεις», διαβεβαίωσε. 

Το νέο Δ/κό Συμβούλιο

Εκτός από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Βαγγέλη Γκόλα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αντικαρκινικής Ιωαννίνων απαρτίζουν οι Άννα Μπατιστάτου, Αντιπρόεδρος, Ολυμπία Πάμπανου, Γραμματέας, Κώστας Ευθυμιάδης, Ταμίας και τα μέλη: Ελένη Αναγνωστάκη, Παύλος Δάλλας, Κωνσταντίνα Κοσμά, Πηνελόπη Μαρνέλη, Δέσποινα Γαϊτανάκη, Δημήτρης Πέσχος, Αλέκα Σιόντη, Αρετή Τασούλα και Χρήστος Τόλης. 

Η Επιστ/κή Επιτροπή

Την Επιστημονική Επιτροπή του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ε.Α.Ε. απαρτίζουν οι: Γιώργος Ψυχογιός, τακτικός Καθηγητής ΩΡΛ (Πρόεδρος), Βασίλης Νούσιας, ιατρός της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Ψύχος, ρευματολόγος, Αθηνά Τατσιώνη, αναπλ. Καθηγήτρια Παθολογικού Τομέα, Νάντια Καπετάνιου, παιδίατρος, Γιώργος Αλεξίου, επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελευθέριος Καμπλέτσας, παθολόγος – ογκολόγος – Επιμελητής Α΄ Π.Γ.Ν.Ι. και Λίνα Παππά, κυτταρολόγος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ