ΣΕΚ: Να ενισχυθούν άμεσα όλοι οι κτηνοτρόφοι χωρίς αποκλεισμούς

on .

PROBATA TRONE ZOOTROFES

• Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, πολλοί από τους οποίους σε διάφορες  περιοχές της Ελλάδας παραμένουν εκτός πληρωμής από την έκτακτη στήριξη για τις ζωοτροφές, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ζητώντας άμεσα γενναία ενίσχυση για όλους χωρίς αποκλεισμούς!

Επειδή οι κτηνοτρόφοι στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν, θα πρέπει να εξασφαλίσουν τις καθημερινές ανάγκες των ζώων για διατροφή και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν, ο Σύνδεσμος ζητά άμεσα:

-Να πληρωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι άσχετα με το ποιος είναι ο βασικός ΚΑΔ ή εάν έχουν εισόδημα και από άλλη γεωργική δραστηριότητα, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια της Υπουργικής απόφασης 3148/18 Νοεμβρίου 2022 / ΦΕΚ Β 5873.

- Να διατεθεί επί πλέον ενίσχυση 160 εκατ. ευρώ, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ, δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει την βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων.

-Να πληρωθούν και οι κτηνοτρόφοι που αποκλείστηκαν από την πρώτη πολύ μικρή ενίσχυση των ζωοτροφών (από τα 50 εκ. ευρώ δόθηκαν περίπου 40 εκατ. ).

- Να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν ή και να κάνουν ένσταση.

-Να αποδοθεί η κορωνοενίσχυση σε 4.000 κτηνοτρόφους που από λάθος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που αναγνωρίστηκε από το Υπ.Α.Α.Τ., δεν πληρώθηκαν.

- Να ανακληθεί η διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να γίνει η διαβούλευση με τους φορείς των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.