Όχι άλλη καθυστέρηση στην παράταση της Κοινωφελούς Εργασίας

on .

KOINOFELHS

• Έντονη είναι η ανησυχία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καθυστέρηση της εξαγγελθείσας τετράμηνης παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία προς το παρόν παραμένει μόνο στα λόγια, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Οι συμβάσεις λήγουν και οι υποστελεχωμένοι Δήμοι κρούουν το καμπανάκι, ζητώντας από την Κυβέρνηση να επισπευσθούν οι διαδικασίες. 

Για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων προχωρά σήμερα, Παρασκευή (ώρα 12 μ.) σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ. 

Επιστολή Χρ. Ντακαλέτση

Για το θέμα, επιστολή στον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη (την κοινοποίησε στον Υπ. Εσωτερικών και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ) απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτσης, μεταφέροντας την αγωνία του συνόλου των Δημάρχων της Ηπείρου, αλλά και των εργαζόμενων στους Δήμους, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών στο τελευταίο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για οριστική παύση του προγράμματος, ακολούθησε δέσμευση του Υπουργού Εργασίας για παράταση των συμβάσεων 25.000 περίπου εν ενεργεία συμβασιούχων, στους Δήμους.

Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση των συμβάσεων, γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σημαντικό πρόγραμμα…

Στην επιστολή του ο κ. Ντακαλέτσης χαρακτήρισε σημαντικό το πρόγραμμα, το οποίο ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καλύπτει και τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό, των Δήμων.

«Σε αυτό το διάστημα, έληξαν οι συμβάσεις αρκετών ωφελούμενων δημιουργώντας κενά σε νευραλγικούς τομείς. Οι ανάγκες σε προσωπικό, είναι ακόμα πιο οξυμμένες στους ορεινούς Δήμους της Ηπείρου κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς οι αντίξοες καιρικές συνθήκες απαιτούν πολύ περισσότερο προσωπικό. Σε άλλες περιπτώσεις, οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν σχεδόν καθολική πληρότητα, δημιουργούν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό», τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου.