Εσπερίδα στην Κόνιτσα για την προστασία του περιβάλλοντος

on .

DHMARXEIO KONITSAS

• Πώς αξιολογείται και τί ποινή επιφέρει η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων; Πώς αντιμετωπίζει ο νόμος τις αγροτικές φθορές και υπεξαιρέσεις, και τί γίνεται σε περίπτωση υποτροπής κυνηγού σε παράνομη θήρα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή των Υφυπουργών, Γιώργου Αμυρά και Γιώργου Κώτσηρα στην Κόνιτσα. Η εκδήλωση με τίτλο «Ποινική Νομοθεσία και Προστασία Περιβάλλοντος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Θα χαιρετίσουν οι Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Νικόλαος Εξάρχου, Δήμαρχος Κόνιτσας, Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, βουλευτές Ιωαννίνων. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Νικόλαο Πέτση, δασολόγο, Γιώργο Τάσσο Κτηνίατρο από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Νίκο Παπαγρηγορίου, Πρόεδρο Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, Χαριτάκη Παπαϊωάννου, βιολόγο – ιχθυολόγο, Ηλία Γεωργακόπουλο, δικηγόρο, Ιόλη Χριστοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικής, Green Tank, Aλεξάνδρα Παππά, Συντονίστρια προγράμματος για το νερό, MedINA Τόνια Γαλάνη, υπεύθυνη προγραμμάτων Πίνδος Περιβαλλοντική.

Ο Γιώργος Αμυράς, θα παρουσιάσει το νομοθετικό έργο και τις περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως τα Απάτητα Βουνά, το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, το Εθνικό Δίκτυο Περίθαλψης για την Άγρια Πανίδα, και την κατάληξη των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αναμένεται σύντομα. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κώτσηρας, θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα για αδικήματα εις βάρος του περιβάλλοντος καθώς και τις κοινές πρωτοβουλίες με το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο ειδικών νομοθετικών διατάξεων.