Βασικό ζητούμενο οι νέοι να ασχοληθούν με τα κοινά

on .

NEOLAIA PSHE

• Στην πρώτη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής Νεολαίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 νέες και νέοι από πέντε κράτη της Ευρώπης,  έλαβε μέρος ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ Χρυσόστομος Δήμου.

Την  τηλεδιάσκεψη άνοιξε ο συντονιστής της επιτροπής Νεολαίας Δημήτρης Ντόκος, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα κοινά. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών. Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμου, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι το ζητούμενο πλέον είναι να δοθούν κίνητρα  στους νέους ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά και να μην παραμείνουν αποστασιοποιημένοι και αδιάφοροι για τα τεκταινόμενα στους συλλόγους και τη δημόσια ζωή. «Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των ομογενειακών οργανώσεων σήμερα», τόνισε. 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμου, ευχαρίστησε τη νεολαία για την συμμετοχή της, τον Συντονιστή της επιτροπής Νεολαίας του ΠΣΗΕ και τη συντονιστική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση της συνάντησης. Μετά τον χαιρετισμό ο κ. Ντόκος παρουσίασε την επιτροπή νεολαίας του ΠΣΗΕ η οποία αποτελείται από τους Κατερίνα Τζώρτζη, Ελένη Δράκου, Σπυρίδωνα  Παπαϊωάννου και Γιώργο Κουτσοκέρη, υπεύθυνο για την τεχνική υποστήριξη. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τους στόχους και προοπτικές της επιτροπής και τον τρόπο της καλλίτερης οργάνωσης.