Στάση εργασίας την Τετάρτη των γιατρών στα νοσοκομεία Ηπείρου

on .

APERGIA GIATROI YGEIONOMIKOI NTOYNTOYKA

• Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα. Τα αιτήματα είναι γενικής φύσεως, από το «όχι στο νέο ΕΣΥ», μέχρι το «έξω οι εργολάβοι από την Υγεία». Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. 

Με δεύτερη ανακοίνωσή της η Ε.Ι.Ν.Η. διαμαρτύρεται για την απόφαση της 6ης ΥΠΕ να διατάξει την αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο της Άρτας στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Η ΕΙΝΗ υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη για θέση επιμελητή χειρουργού στο νοσοκομείο Πρέβεζας τα τελευταία δύο χρόνια και για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στο νοσοκομείο Άρτας έδωσε παρατάσεις θητείας σε δύο γιατρούς του Χειρουργικού τμήματος που έχουν συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης. 

Τέλος η ΕΙΝΗ αναφέρει ότι επιμελήτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας θα αναγκαστεί να παραιτηθεί αφού το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν εφαρμόζουν το νόμο για συνυπηρέτηση υγειονομικών και δεν εγκρίνουν την μετάθεση του συζύγου της ο οποίος είναι διασώστης στο ΕΚΑΒ στην Αθήνα.